Shadow

Primul avion-hotel de lux, sau ce a făcut un pasionat de aviație

Un pasionat de avioane a cumpărat un Boeing 737 pensionat aparținând defunctei companii low-cost Mandala Airlines, cu sediul la Jakarta, care opera zboruri interne în arhipelagul indonezian, și l-a transformat într-o vilă de lux cocoțată pe o stâncă din apropiere de Nyang-Nyang, pe insula Bali, pentru a deveni primul hotel de lux din lume deschis în interiorul unui avion comercial. Private Jet Villa a fost inaugurată în luna aprilie a anul trecut, iar tarifele pe noapte încep de la aproximativ 7.000 de dolari (6.357 de euro)

După ce a achiziționat aeronava în 2021, dezvoltatorul Felix Demin, de asemenea proprietar al lanțului hotelier Bubble, a transportat-o pe faleză, la 150 de metri deasupra nivelului mării, poate una dintre cele mai dificile faze ale proiectului, deoarece a fost mutată în părți și apoi asamblată în locația actuală, potrivit Luxebook.in.

O sarcină care a necesitat două macarale și o echipă de 20 de persoane și a durat două luni. Transportul aeronavei a durat cinci zile, dar în prealabil a trebuit să creeze 600 de metri de drum doar pentru acest proiect, din cauza drumurilor înguste și sinuoase din Bali și a cablurilor joase.

Primul avion-hotel de lux, sau ce a făcut un pasionat de aviație
Scara de acces la vilă (Sursă: publicată de Luxebook.in, cedată de Felix Denim).

Accesul la vilă se face pe o scară care urcă de-a lungul aripii până la intrarea principală.

Interiorul „cabinei”

În interior, care a fost odată ocupat de cabina pasagerilor, se află un salon cu bar, canapea extensibilă și ușa de sticlă, plus două dormitoare cu dressing.

Primul avion-hotel de lux, sau ce a făcut un pasionat de aviație
Sufrageria vilei (Sursă: publicată de Luxebook.in, cedată de Felix Denim).

Pentru portalul din sticlă, Denim a folosit tehnologia sticlei inteligente. „Când apăsați telecomanda, transparența sticlei se schimbă și se deschide o priveliște minunată. Vreau ca oamenii să experimenteze „efectul wow” al fiecărei secunde în care se află în acest loc neobișnuit”, spune el pentru Luxebook.in.

Primul avion-hotel de lux, sau ce a făcut un pasionat de aviație
Interiorul vilei (Sursă: publicată de Luxebook.in, cedată de Felix Denim).

Există, de asemenea, un sistem automatizat de casă inteligență pentru deschiderea și închiderea perdelelor de la ferestre.

Primul avion-hotel de lux, sau ce a făcut un pasionat de aviație
Bar și portal de sticlă (Sursă: publicată de Luxebook.in, cedată de Felix Denim).

„Am folosit bumbac egiptean fin pentru lenjeria de pat și am căutat o toaletă bej de la peste 50 de producători din întreaga lume. În cele din urmă, am găsit un mic producător din Spania care a fost de acord să o facă special pentru proiectul nostru”, a declarat Denim pentru Luxebook.in.

Primul avion-hotel de lux, sau ce a făcut un pasionat de aviație
Cabina de pilotaj transformată într-o baie mare cu hublouri suplimentare (Sursă: publicată de Luxebook.in, cedată de Felix Denim).

Cabina de pilotaj, în care pilotul și copilotul obișnuiau să manevreze în timpul vieții operaționale a aeronavei, a fost transformată într-o baie mare, cu hublouri suplimentare.

Hotelul are, de asemenea, o zonă de relaxare în aer liber cu șezlonguri și o vatră de foc foarte plăcută.

Primul avion-hotel de lux, sau ce a făcut un pasionat de aviație
Vila are o zonă de salon în aer liber pe cealaltă aripă cu șezlonguri și o vatră de foc foarte plăcută (Sursă: publicată de Luxebook.in, cedată de Felix Denim).

Acesta este dotat cu 2 dormitoare și o piscină cu vedere la mare. Ambele dormitoare ale vilei au dressinguri, iar oaspeții pot merge chiar și din living direct în aripa avionului.

Primul avion-hotel de lux, sau ce a făcut un pasionat de aviație
Zonă a piscinei, cu vedere la mare (Sursă: publicată de Luxebook.in, cedată de Felix Denim).

Alte idei și utilizări pentru aeronave

În ultimii ani, fanatismul aviației a transformat aeronavele care nu mai sunt folosite în hoteluri, reședințe private sau părți de case sau mobilier, printre alte utilizări diferite de cea a zborului. Iată câteva informații despre aceste idei sau noi utilizări pentru aeronavele care au fost scoase din uz.

Un Boeing 747, retras din aviație și transformat într-un loc de evenimente

Noi tendințe: ce fac unele companii aeriene cu avioanele lor parcate

Un fost inginer al Airbus transforma un A380 în hotel

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.