Shadow

Un fost inginer al Airbus transformă un A380 în hotel

Un om de afaceri francez în vârstă de 38 de ani, fost inginer aeronautic Airbus, a lansat proiectul Envergure, care are drept scop transformarea unui superjumbo A380TM, care era destinat să fie casat, într-un hotel de lux neobișnuit cu 31 de camere, dintre care două apartamente. Va completa această experiență unică cu un restaurant care seamănă cu un turn de control. În plus, va fi amplasat într-un dintre cele mai importante hub-uri aeronautice din lume, în zona Aeroportului Toulouse-Balagnacunde se află sediul principal și uzina producătorului european de flote, în imediata apropiere a noului MEETT (Parc des Expositions et Centre de Conventions de Toulouse Métropole) și muzeul aeronautic Aeroscopia. Primul „zbor” al acestei versiuni reînnoite a superjombo-ului este programat să decoleze în 2024. Aceasta este povestea. 

În timpul crizei COVID-19, mulți angajați din sectorul aeronautic și al producției de aeronave au fost îndemnați să ia în considerare recalificarea profesională, având în vedere riscurile care au afectat locurile de muncă.

În acest context, și ca urmare a unei întâlniri despre „ecodesign” aeronautic (luând în considerare aspectele de mediu în proiectarea pieselor de aeronave), Frédéric Deleuze, inginer aeronautic în vârstă de 38 de ani, 15 ani ei la Airbus deținând diverse posturi în domenii tehnic și management de proiect, precum și pilot privat și pasionat de călătorii, drumeții de gastronomie; a aflat la acea întâlnire că unele AirbusTM erau demontate.

Fotografie: Envergure.

La începutul anului 2020, în ianuarie, chiar înainte de a fi cunoscută apariția virusului și de a fi declarată pandemia, Airbus și-a anunțat planurile de a converti uzina de producție a enormului său avion A380, care și-a încetat producția la sfârșitul acelui an din cauza lipsei unei piețe, pentru a înființa acolo linia de ansamblare pentru noul său avion cu un singur culoar de succes comercial, A321.

În cadrul unei logici a economiei circulare și a upcycling-ului pe scară largă, a început să se gândească la această idee, maturizându-se timp de câteva luni până și-a atins obiectivul ideal: să-l transforme într-un hotel cu un aspect neobișnuit în zona orașului Toulouse care să ofere o experiență diferită și unică. Și a intreprins acest proiect amibițios și emblematic care se apropie tot mai mult de a deveni realitate.

Proiectul de ‘anvergură’

Proiectul s-a numit Envergure (anvergură în franceză) care, în lumea aeronautică, ca și lumea păsărilor este distanța dintre cele două varfuri ale aripilor unui avion și înseamnă, de asemenea, amplitudine și deschidere de inteligență.

Proiectul Envergure constă în transformarea unui AirbusTM, inițial destinat a fi demontat, într-un hotel de categoria plus de 3 stele cu 31 de camere, inclusiv două apartamente. Pentru a completa experiența, aeronavei va fi atașat și un restaurant cu 60 de locuri, integrat într-o clădire care, prin design, este un fel de alegorie a unui turn de control. 

Camerele vor fi amplasate în fuzelajul avionului și distribuite pe cele două punți, și vor fi de trei tipuri-standard, Deluxe și suite-uri, Suite Cabina situată în cabina avionului și Suite Duplex în spatele avionului, pe două etaje, folosind scara originală. Restaurantul va oferi preparate bristro de înaltă calitate. De asemenea, va avea o terasă mare care oferă vedere asupra aeronavei și unde vor fi deservite. Este o zonă care va fi închiriată pentru organizare de evenimente personale și profesionale.

Complexul va fi situat în zona de nord a aeroportului Toulouse-Blagnac, unde se află în principal și uzina Airbus, în imediata vecinatate a MEETT (noul centru de expoziții și convenții) și a muzeului aeronautic Aeroscopia, în inima zonei de activitate aeronautică.

„Hotelul va oferi o experiență unică într-un mediu obișnuit. Restaurantul său va oferi mâncăruri de înaltă calitate, bazate pe produse proaspete, de sezon și locale, într-un cadru excepțional. Un loc dedicat atât curioșilor, pasionaților, dar și turiștilor și profesioniștilor care caută orginalitate și confort marcat, pentru șederea lor în regiunea Toulouse”, spune creatorul său Frédéric Deleuze. 

Unele tendințe cu restaurante în avioane: Noi tendințe: ce fac unele companii aeriene cu avioanele lor parcate?

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.