Shadow

Porturile în care vor face escală cele mai multe nave de croazieră în 2023

Vara este sezonul de vârf pentru croaziere, una dintre modalitățile de călătorie cu cea mai rapidă creștere din ultimii ani, în ciuda loviturii puternice pe care a dat-o pandemia acestei activități. Până acum, pasagerii de croazieră știu foarte bine ca aceste nave oferă posibilitatea de a vizita mai multe destinații într-o singură călătorie, cu tot confortul și serviciile de la bord și cu opțiuni adaptate tuturor gusturilor și bugetelor. 

Conform previziunilor diferitelor companii de transport maritim și evaluărilor făcute de presa de specialitate, acestea sunt destinațiile turistice care vor fi cele mai vizitate de navele de croazierp din lume în sezonul estival următor.

Cele mai bune destinații de croazieră în 2023
Croaziera Rhapsody of the Seas în timpul călătoriei.
  • Mediterana de Vest:continuă să fie destinația vedetă pentru croazierele europene, care pot descoperi bogăția culturală, istorică și naturală a unor țări precum Spania, Franța, Italia și Malta. Printre cele mai moderne și spectaculoase nave care vor naviga în sezonul 2023 se numără: Symphony of the Seas, cea mai mare navă din lume, cu atracții precum tobogane, piscine de surf și un patinoar; MSC World Europa, prima navă a MSC Cruises propulsată cu gaz natural lichifiat, cu caracteristici noi, cum ar fi o promenada în aer liber la pupă și un tobogan care coboară pe 11 punti; și Costa Toscana, noua navă emblematică a Costa Cruises, cu un decor inspirat de regiunea italiană cu același nume și o gamă largă de oferte gastronomice.
  • Mediterana de Est: Aceasta este o altă destinație atractivă pentru pasagerii de croazieră, care pot vizita minunile din Grecia, Turcia și Croația. Printre navele care vor naviga în aceste ape se numără: Odyssey of the Seas, a cincea navă din clasa Quantum a Royal Caribbean, care se mândrește cu noi caracteristici cum ar fi un tunel de vânt pentru parașutism, o piscină de surf și o macara panoramică, MSC Seashore, care se remarcă prin atriumul său strălucitor, puntea exterioară fără umbre și parcul acvatic; sau Norwegian Jade, una dintre navele renovate ale Norwegian Cruise Line, care oferă un concept de croazieră flexibil și personalizat.
  • Insulele grecești:  acestea reprezintă una dintre cele mai populare destinații pentru iubitorilor de croaziere, care se pot bucura de peisaje paradisiace, de o cultură milenară și de gastronomia mediteraneană. Printre cele mai vizitate insule se numără Santorini, cu casele albe și albastre agățate de stânci, Mykonos, cu morile sale de vânt și atmosfera cosmopolită, Creta, cu bogăția sa istorică și naturală, sau Rodos, cu patrimoniul său arhitectural și traditia sa. Printre navele care oferă itinerarii către această destinație se numără Celebrity Apex, a doua navp din clasa Edge a companiei Celebrity Cruises, cu un design inovator și o experiență culinară unică; Rhapsody of the Seas, una dintre navele clasice ale Royal Caribbean, cu o atmosferă prietenoasă pentru familii; sau Celestial Crystal, care oferă o inmersiune în cultura greacă.
  • Insulele Canare: arhipelagul este una dintre cele mai populare destinații pentru vara anului 2023, atât pentru călătorii naționali, cât și pentru cei internaționali. Cele șapte insule ale sale oferă o diversitate de peisaje, clima și activtăți, pentru toate gusturile și bugetele. De la plaje cu nisip alb sau negru, la vulcani, păduri sau deșerturi, la orașe istorice, sate fermecătoare sau parcuri tematice, Insulele Canare au de toate pentru o vacanță de neuitat. Printre navele care vor naviga pe aceste insule se numără AIDAperla, una dintre cele mai moderne și ecologice nave ale AIDA Cruises, care oferă un concept de croazieră informal și distractiv; Mein Schiff 2, una dintre cele mai noi și mai confortabile nave ale TUI Cruises, o croazieră premium si all inclusive; sau MSC Splendida, una dintre cele mai elegante și mai luxoase nave ale liniei sale maritime, cu o ofertă sofisticată și variată.
  • Insulele Caraibe: în Caraibe, turiștii se pot bucura de plaje de vis, natură exotică și cultură vibrantă. Printre cele mai vizitate insule se numără Bahamas, cu faimoasa insulă privată CocoCay; Jamaica, cu muzica reggae și bucătăria picantă; Puerto Rico, cu orașul fermecător ș impresionanta cetate colonială; sau Republica Dominicană, cu diversitatea de plaje și activități. Printre navele care oferă itinerarii în Caraibe se numără Mardi Grass, noua navă a Carnival Cruise Line, cu primul roller coaster pe mare; Disney Wish, noua navă a Disney Cruise Line, o experiență magică pentru întreaga familie; sau Celebrity Beyon, cea de-a treia navă a Celebrity Cruises din clasa Edge, cu un design de ultimă generație și care oferă o experiență exclusivistă.

Mai multe informații despre croaziere:

Icon of the Seas: asa va fi cel mai mare vas de croazieră din lume în interior

Cum se construiește viitoarea cea mai mare navă de croazieră din lume

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.