Shadow

Piloți din toată Europa cer reforma spațiului aerian într-o înregistrare video

Cele mai importante companii aeriene din Europa au făcut apel la miniștrii transporturilor din Uniunea Europeană să reformeze în sfârșit spatiul aerian și să realizeze beneficiile sale în ceea ce privește eficiența, conectivitatea și economiile de costuri, la finalizarea reuniunii de Stockholm de luni. Piloții de la cele nouă companii aeriene membre A4E au profitat de ocazie pentru a se uni într-un nou videoclip pentru a îndemna înalții oficiali din industrie să înainteze legislația privind cerul unic european (SES2+), care este blocată de ani de zile. 

Implementarea cerului unic actualizat (SES2+), așa cum a propus Comisia Europeană, ar fi un pas important în crearea unui spațiu aerian european fără întreruperi. Acest lucru ar permite piloților să zboare pe cele mai eficiente rute posibile, ar reduce întârzierile, cantitatea de combustibil utilizată în zbor și o scădere cu 7% a emisiilor de CO2.

UE discută de zeci de ani despre reforma spațiului aerian, fără a obține rezultate concrete. Acum când companiile aeriene se confruntă cu o vară aglomerată și cu perspectiva unui spațiu aerian european din ce în ce mai aglomerat, necesitatea unei reforme este mai clară ca niciodată.

Laurent Donceel, director general interimar al Airlines for Europe (A4E), a declarat: „Statele membre au ocazia de a realiza un spațiu aerian uniform și digitalizat în Europa prin susținerea Comisiei Europene de reformare a legislației privind cerul unic european (SES2+). Piloții noștri au un mensaj pentru miniștri astăzi: am așteptat prea mult timp în această reformă importantă și este timpul să luăm acum măsuri în ceea ce privește spațiul aerian pentru a obține rezultate pentru pasageri, pentru Europa și pentru mediu”.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.