Shadow

Peste 90% dintre români vor să își planifice o vacanță în această vară

Comunicat de presă

Conform unui studiu realizat în luna martie de către platforma de rezervări hoteliere Travelminit.ro, peste 90% dintre români au intenția să călătorească începând cu perioada Paștelui și până la finalul verii. Din estimările echipei Travelminit.ro reiese și că vaccinarea va avea un impact pozitiv asupra deciziei de a călători în România.

 TRAVELMINIT: Valul 3 de pandemie nu a oprit dorinţa romanilor de a călători - 26.03.2021 | BURSA.RO

Românii își planifică concediile cu cel puțin o lună în avans

În contextul în care tot mai mulți români sunt vaccinați, iar imunitatea nou dobândită ar putea duce la scăderea ratei de infectare cu COVID, hotelierii din România se pregătesc pentru un nou sezon de vacanțe. Un sfert dintre respondenți au o rezervare fermă sau sunt în procesul de a rezerva o vacanță pentru perioada următoare. Cei mai mulți dintre români (90%) preferă să își planifice din timp concediile și achită pachetul de vacanță cu cel puțin o lună înainte de data sosirii.

Pensiunile și hotelurile rămân printre cele mai căutate tipuri de unități de cazare, însă la mare căutare sunt și unitățile mici, precum cabane, case de vacanțe, camping, apartamente etc. Cei mai mulți dintre românii care vor să își rezerve vacanțe caută opțiuni pentru concedii petrecute la mare (28%), fiind îndeaproape urmate de concediile petrecute la munte sau în zone liniștite și retrase (42,5), în stațiuni balneare care oferă pachete de tratamente sau sejururi de tip city break.

Flexibilitatea rezervărilor și pachetele cu mese incluse sunt cele mai apreciate de români

Printre factorii cei mai importanți în rezervarea unei vacanțe se numără flexibilitatea rezervărilor, și anume rezervările fără avans sau cu anulare gratuită. Odată cu izbucnirea pandemiei de COVID în România, platforma Travelminit.ro a înregistrat treptat peste 4000 de proprietăți care pot fi rezervate fără risc financiar, mai exact care permit schimbarea datei călătoriei sau chiar anularea rezervării până la o anumită dată fără a pierde sumele achitate.

Alte facilități pe care le caută românii pentru vacanțele de vară sunt pachetele cu mese incluse sau posibilitatea de a servi masa, unitatea de cazare să aibă servicii de relaxare incluse, precum piscină exterioară, ciubăr sau să permită desfășurarea de activități în aer liber, prețuri accesibile, situarea într-o zonă retrasă de aglomerație, precum și respectarea standardelor de igienizare.

Bugetul mediu pentru o noapte de cazare este de 100-200 lei/cameră/noapte

Majoritatea românilor respondenți (47%) vor să aloce pentru o vacanță în perioada următoare un buget mediu de 100-200 lei/cameră/noapte, 24% vor opta pentru unități de cazare unde prețul mediu per noapte este cuprins între 200 și 300 lei, în timp ce 26% dintre români preferă să aloce un buget mediu de peste 300 lei/camera/noapte. Cei mai mulți turiști vor opta pentru vacanțe cuprinse între 5-7 zile (38%), în timp ce doar 19% dintre români vor  să aloce mai multe de 7 zile concediului de relaxare.

Peste 50% dintre respondenți vor călători alături de familie, în timp ce aproape 30% plănuiesc să aibă o vacanță în cuplu, iar 18% cu un grup de prieteni.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 900 de persoane din toată România, care au participat online la completarea unui chestionar în perioada 17.03.2021 – 22.03.2021.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.