Shadow

Optimism în rândul agențiilor europene „dacă situația continuă așa cum este acum”

„Avem motive întemeiate să fim moderat pozitivi pentru această vară, dacă situația continuă așa cum este acum”. Acestea sunt cuvintele președintelui grupării Asociațiilor Europene de Agenții și Operatori de Turim (ECTAA)Pawel Niewiadomski, în declarația publicată de organizație cu ocazia reuniunii de la Zagreb (Croația) pentru a dezbate începutul sezonului turistic. 

 

Joi și vineri, reprezentanții ECTAA au anallizat modul în care trebuie reluate călătoriile în siguranță pe fondul pandemiei de coronavirus, dar cu vaccinarea populației în faza avansată. 

 

ECTAA subliniază că firmele de călătorii și destinațiile de turism au depus eforturi „imense” pentru a se asigura că turiștii pot călători în siguranță și se pot bucura de vacanța lor

 

Niewiadomski a reamintit că „organizarea călătoriilor în condiții de siguranță a fost întotdeauna o prioritate pentru industria noastră. Acest lucru este și mai important astăzi, dar companiile de turism sunt mai mult decât pregătite”. 

 

Acesta este tocmai mesajul pe care ECTAA a dorit să îl transmită la întâlnirea reprezentanților săi din Croația. „Călătoria este sigură atunci când sunt adoptate măsurile pe care le cunoaștem în termeni de sănătate și siguranță„. 

 

În sesiunea de joi, Lyublena Dimova, de la European Travel Commission (ETC), a prezentat recentul sondaj privind sentimentul consumatorilor europeni realizat în luna mai, care reflectă faptul că încrederea în călătoriile pe piețele sursă europene este „în creștere” pe măsură ce vaccinarea se răspândește și este introdus certificatul digital COVID, un instrument „care va oferi călătorilor impulsul necesar pentru încrederea în călătorii”. 

Pawel Niewiadomski (în centrul imaginii) joia trecută, în timpul reuniunii de la Zagreb.

 

Potrivit sondajului ETC, 70% dintre cei intervievați intenționează să călătorească în următoarele șase luni. Dintre aceștia, 51% vor călătorii în Europa, iar destinațiile de soare și plajă sunt cele preferate. 

 

În cadrul reuniunii ECTAA s-au arătat, de asemenea, semne pozitive în sectorul transportului aerian. În timp ce traficul de pasageri este încă departe de cifrele din 2019, Olivier Jankovec, CEO-ul Airport Council International Europe, a remarcat o creștere constantă a numărului de rute aeriene oferite de aeroporturile europene, indicând o îmbunătățire a conectivității aeriene

 

Prognoza pentru traficul aerian de pasageri pentru 2021 rămâne la o scădere de 64% față de 2019, dar se așteaptă ca traficul să urmeze o tendință ascendentă, trecând de la scăderea de 83% înregistrată în februarie la cea de 48% asteptată pentru decembrie. 

 

În acelasi timp, ECTAA reamintește că agenții și operatorii de turism înregistreaza un număr mai mare de rezervări în ultimele luni, deși admite că „incertitudinea cu privire la restricțiile de mobilitate continuă să fie un obstacol în calea călătoriei”. 

 

Cu toate acestea, el subliniază că, „consumatorii revin la agențiile de turism, deoarece apreciază sfaturile și asistența pe care le oferă în timpul planificării călătoriilor. 

 

Ca rezumat al acestor tendințe, președintele ECTAA a transmis un mesaj optimist, cu nuanțe. „Avem motive întemeiate să fim moderat pozitivi în această vară, dacă situația continuă așa cum este”, a spus el. 

 

În același timp, el a profitat de ocazie pentru a face apel la autorități. „Îndemnăm cu tărie guvernele europene să urmeze recomandările privind coordonarea restricțiilor de călătorie și să implementeze în mod eficient certificatul COVID pentru a facilita călătoriile în această vară”, a conchis el. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.