Shadow

Europa ridică restricțiile pentru alte țări, printre care Republica Moldova

Consiliul European a actualizat joi recomandarea privind restricționarea temporară a călătoriilor neesențiale în Uniunea Europeană și a inclus pe lista sa zece țări noi pentru care controalele necesare până acum ar trebui eliminate total. Acestea sunt: Armenia, Azerbaidjan, Bosnia și Herțegovina, Brunei, Canada, Darusalam, Iordania, Muntenegru, Qatar, Republica Moldova și Arabia Saudită, plus teritoriul Kosovo. 

 

Începând de joia trecută, cele 27 de state membre ar trebui să elimine treptat restricțiile de călătorie la frontierele externe pentru rezidenții din aceste zece țări. 

 

Aceste state se adaugă celor 14 pentru care restricțiile au fost deja eliminate. Printre ultimii admiși s-au aflat călătorii din Statele Unite. Lista completă poate fi consultată la acest link

 

Criteriile pentru determinarea țărilor terțe pentru care ar trebui ridicate controalele de acces datorate COVID-19 in UE au fost actualizate la data de 20 mai 2021. 

 

Limita impusă pentru a intra pe listă a fost de maximum 75 de cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile

 

Aceste criterii includ situația epidemiologică și răspunsul general la COVID-19, precum și fiabilitatea informațiilor și a surselor de date disponibile. 

 

Consiliul European revizuiește lista țărilor sigure la fiecare două săptămâni

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.