Shadow

Operatorii de turism extind suspendarea operațiunilor până la sfârșitul lunii aprilie

Principalii operatori de turism germani, TUI, FTI, Alltours, DER Touristik și Schauinsland-Reisen, printre alții au decis să extindă închiderea operațiunilor lor până la sfârșitul lunii aprilie, după o nouă recomandare a Ministerului Afacerilor Externe din Germania. Între timp, pe piața britanică easyJet suspendă aproape toate operațiunile easyJet Holidays, lăsându-și avioanele la sol începând cu data de 24 martie, deși încearcă activ să capteze rezervări pentru iarnă 2020-21, cu zboruri disponibile pe site-ul său web. În cazul Jet2.com și al operatorului său turistic Jet2Holidays, acesta a raportat că menține operațiuni suspendate până la 30 aprilie. 

La mijlocul lunii martie, marii operatori de turism germani au informat unul câte unul că au decis să își anuleze toate operațiunile până la sfârșitul lunii martie, după recomandarea Ministerului Afacerilor Externe din Germania de a evita toate călătoriile internaționale în săptămânile următoare.

Cu toate acestea, așa cum a putut verfica Hosteltur vizitând fiecare dintre portalurile lor pentru piața emitentă germană, perioada de anulare a tuturor operațiunilor se prelungește până la sfârșitul lunii aprilie, așa cum s-a comunicat într-o actualizare a situației creată de coronavirus realizată vineri, 20 martie.

Astfel, TUI Germania a comunicat că suspendă toate operațiunile până pe 30 aprilie, inclusiv și că va continua să monitorizeze zilnic situația pentru a produce schimbări care apar în fiecare destinație separat, care să permită reluarea operațiunilor.

DER Touristik explică pe site-ul său web că toate călătoriile au fost anulate până pe 30 aprilie, inclusiv toate operațiunile diviziilor sale Dertour, ITS, Jahn Reisen, Meiers Weltreisen și ADAC Reisen. Compania reamintește că și-a oprit deja operațiunile până pe 29 martie, dar extinde perioada urmând recomandările guvernamentale. El mai adaugă că tuturor clienților care și-au planificat călătoriile pentru luna mai și doresc să schimbe rezervarea pentru o altă dată, operatorul turistic oferă o nouă rezervare gratuită. Aceasta se aplică tuturor călătoriilor cu o dată de plecare până la 31 mai 2020, atât timp cât modificarea este solicitată și efectuată cu zece zile înainte de plecarea programată.

La rândul său, Alltours anunță oprirea tuturor călătoriilor până pe 30 aprilie, specificând că aceste anulări sunt gratuite pentru clienți și vor fi contactați pentru mai multe informații.

Cu toate acestea, atât FTI Touristik, cât și Schauinsland Reisen au stabilit o dată în care mențin operațiunea închisă cu o săptămână mai devreme. Până la jumătatea lunii aprilie, în cazul FTI și până in 23 aprilie la Schauinsland Reisen.

În cazul operatorilor britanici, Jet2.com și Jet2Holidays anunță pe site-ul lor web că urmând recomandarea făcută de Foreign & Commonwealth Office (FCO) de a evita orice călătorie neesențială pe o perioadă de 30 de zile, a suspendat plecările până la data de 30 aprilie din Regatul Unit, și dezvăluie că intenționează să reia operațiunile la data de 1 mai, deși decizia va depinde de analiza constantă a situației.

La rândul său, easyJet, cu operatorul easyJetHolidays, a anunțat că va lăsa la sol majoritatea avioanelor începând cu data de 24 martie. Compania va continua să opereze zboruri de ajutor, în funcție de necesitatea de a repatria clienții.

EasyJet intenționează să opereze cu servicii minime esențiale pe unele rute. Adică, un maxim de 10% din capacitatea normală în această perioadă a anului și, în principal, rutele către, dinspre și în Regatul Unit. În plus, compania indică faptul că va revizui programul său de zbor săptămânal pentru a se asigura că satisface cererea curentă.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.