Shadow

OMT creează un comitet global de criză pentru turism ca urmare a coronavirusului

Organizația Mondială a Turismului (OMT) a creat un comitet de coordonare globală care va organiza întâlniri virtuale periodice pentru a evalua și propune recomandări pe măsură ce situația generată de pandemia COVID-19 evoluează. La rândul său, se pregătește să lanseze în zilele următoare un ghid global pentru recuperarea sectorului economic cel mai afectat de avansarea coronavirusului, a informat vineri organizația, cu sediul la Madrid. 

 

În cadrul comitetului vor participa toate agențiile Națiunilor Unite care au o relație-cheie cu turismul, care va include, de asemenea, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și principalii reprezentanți ai industriei de transport aerian și maritim, precum și sectorul privat. 

 

OMT a reamintit că, de la începutul pandemiei, a coloborat strâns cu OMS, pentru a ghida sectorul turistic împotriva provocării coronavirusului, care a devenit deja o criză economică care va avea un cost social, potrivit sectretarului general, Zurab Pololishkavili, care a recunoscut că toate estimările anterioare „au fost învechite de o realitate în schimbare”. 

 

Având în vedere că, la nivel mondial 80% din sector este format din companii mici și mijlocii, impactul social al crizei va depăși mult turismul, a avertizat OMT. 

 

Potrivit organizației, turismul s-a dovedit în trecut a fi un partener de încredere pentru recuperare, dar numai dacă politicile economice ale guvernelor și pachetelor de sprijin ale donatorilor și agențiilor financiare iau în considerare că acesta este un sector care afectează la toate componentele societății. 

 

Prin urmare, recunoașterea politică și cooperarea interministerială sunt necesare, precum și implicarea sectoarelor publice și private și a unor planuri de acțiuni mai largi conduse de instituții financiare și organisme regionale. 

 

Recomandările OMT, care promovează și sloganul: „Rămâi acasă astăzi pentru a putea călători mâine”, vor fi completate de o componentă dinamică, care își propune să implice inovatori din întreaga lume printr-o provocare la inovare, axată pe răspunsul turistic. 

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.