Shadow

Boeing închide fabricile din cauza cazurilor de coronavirus și numai cotizează pe piața bursieră

Listarea acțiunilor Boeing la Bursa din New York a fost oprită timp de două săptămâni, după ce compania a anunțat că va suspenda producția în regiunea Puget Sound din statul Washington pentru cel puțin aceeași perioadă, începând cu data de 25 martie, după depistarea cazurilor de coronavirus. Există mai mult de 70.000 de angajați la fabricile din acea regiune – Renton, Seattle. Informațiile au fost confirmate pe site-ul web al parcului New York, la secțiunea „știri în așteptare”. 

 

Anunțul vine la o zi după ce The Seattle Times a publicat ca un muncitor din fabrica Everett a Boeing a murit de COVID-19, informații pe care unul dintre purtătorii de cuvânt ai producătorului aeronautic american a refuzat să le confirme. „Luăm măsuri pentru a verifica aceste informații, respectând în același timp confidențialitatea persoanelor și familiilor”, a spus el. 

 

Cu toate acestea, portalul KOMO News a discutat cu fratele muncitorului decedat, care a confirmat că a murit de coronavirus în timp ce a fost la Unitatea de Terapie Intensivă. A lucrat pentru Boeing timp de 28 de ani. 

 

Potrivit lui Boeing, 29 de muncitori cu sediul în regiunea Puget Sound au dat, de asemenea, pozitiv la virus săptămâna trecută. Gigantul aerospațial a declarat într-un comunicat de presă că se fac măsuri pentru „asigurarea bunăstării angajaților, a familiilor lor și a comunității locale”. 

Compania a anunțat că a început să reducă activitatea de producție de luni și se așteaptă ca suspendarea completă a operațiunilor sale să înceapă miercuri 25 martie.

 

Boeing operează două imense instalații de producție a aviației comerciale în zona Seattle, una în Everett și alta în Renton. Fabrica sa din Everett, la nord de Seattle, este cea mai mare clădire din lume și produce aeronave precum 787 și 777. Aproximativ 30.000 de oameni lucrează acolo

 

„Boeing a anunțat o suspendare temporară a operațiunilor de producție la instalația din zona Puget Sound ca urmare a stării de urgență în statul Washington și evaluarea continuă a companiei cu privire la propagarea accelerată a virusului în regiune”, spune Boeing într-un comunicat de presă. „Aceste acțiuni sunt întreprinse pentru a asigura bunăstarea angajaților, a familiilor lor și a comunității locale și vor include o închidere ordonată în concordanță cu cerințele clienților lor”. 

 

Boeing spune că personalul care nu poate lucra de acasă va primi 10 zile de concediu plătit. „Când suspendarea va fi ridicată, producătorul de flotă va adopta un plan ordonat pentru relansarea producției cu accent pe siguranță, calitate și îndeplinirea angajamentelor cu clienții”. 

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.