Shadow

OMT și OMS cer înlocuirea restricțiilor cu o politică de risc

Restricțiile de călătorie nu oferă nicio valoare adăugată și contribuie la persistența tensiunilor economice și sociale, potrivit Organizației Mondiale a Turismului (OMTși Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Liderii ambelor agenții a Națiunilor Unite, Zurab Pololikashvili și, respectiv, Tedros Adhanom Gebreyesus, s-au întâlnit săptămâna aceasta la Geneva, locul în care se află sediul OMS, și au ridicat necesitatea înlocuirii acestor limitări cu politici care să țină cont de riscuri, fiind susținute de dovezi și sunt adoptate în mod specific fiecărui context. 

 

Cele mai recente recomandări ale OMS promovează mobilitatea internațională sigură și evidențiază ineficacitatea restricțiilor generate de control al transmiterii virusurilor COVID-19. De asemenea, a avertizat că aceste limitări sunt extrem de dăunătoare societății, economiei și dezvoltării. 

 

În această linie, în ultimele zile, țările din întreaga lume au început să-și relaxeze regulile și să facă mai flexibile restricțiile pentru a primi vizitatori internaționali. 

 

„Îndrumat de OMT, turismul mondial a urmat sfaturile OMS încă de la începutul acestei crize”, a declarat secretarul general al OMT, Zurab Pololikashvili

 

În opinia sa, este necesar „să continuăm pe această cale și să promovăm o redeschidere sigură și responsabilă, pentru a permite turismului să profite de potențialul său unic ca motor de redresare și creștere”. 

Zurab Pololishkavili și Tedros Adhanom Ghebreyesysus, liderii din fruntea OMT și, respectiv, OMS s-au întâlnit săptămâna trecută la Geneva.

 

Toate măsurile aplicate călătorilor internaționali trebuie să se bazeze pe „evaluări ale riscurilor, inclusiv teste, izolare și vaccinări”, conform Comitetului de Urgență al OMS pentru Reglementările Internaționale de Sănătate (IHR) privind COVID-19. În plus, este esențial ca povară financiară a acestor măsuri să nu cadă asupra călătorilor înșiși. 

 

Ținând cont de faptul că sănătatea trebuie să rămână prioritară, „luarea deciziilor bazate pe dovezi științifice și o abordare bazată pe riscuri reale și adaptată la contexte specifice vor permite națiunilor să mențină un echilibru adecvat între deschiderea frontierelor, securitatea oamenilor, conservarea mijloacelor de trai și protecția economiei”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS

 

Reguli clare

Cele două agenții au subliniat, de asemenea, necesitatea unor reguli clare și consecvente privind sănătatea și călătoriile. Ei propun implementarea unui sistem mondial care favorizează încrederea. În acest context, „turismul se confruntă cu o oportunitate reală de a contribui la acest proces în care OMT va juca un rol fundamental”, a declarat Michael Ryan, director executiv al Programului OMS pentru Situații de Urgență în Sănătate. 

 

Cu un management adecvat, turismul are potențial de a acționa ca motor de dezvoltare și promotor de oportunități, iar acest lucru este reflectat în mod clar de rolul mai mare al sectorului în agenda extinsă a Națiunilor Unite pentru dezvoltare. 

 

Destinațiile din întreaga lume raportează o creștere a sosirilor de turiști datorită relaxării sau eliminării restricțiilor. O tendință care permite accelerarea redresării economice și reluarea progresului în ceea ce privește dezvoltarea socială, potrivit OMT. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.