Shadow

Oferta hotelieră de lux de pe malul nord al Mării Mediterane

„Piața de lux este o problemă în așteptare pentru Marea Mediterană, în resorts”, spune Francisco Meliá, șeful departamentului de management corporativ și relații cu investitorii la Blasson Property Investment, detaliând că în principalele destinații de vacanță din Mediterana europeană există peste 500 de hoteluri și 45.964 de camere în hoteluri de lux, dar jumătate este concentrată în trei destinații. 

Datele prezentate la conferință „Hoteluri și stațiuni de lux in Insulele Baleare: obiectivul investitorilor”, organizată de Diario Mallorca, Colliers și Blasson Property Investment, nu includ hotelurile de lux de pe malul sudic al Mediteranei (Maroc, Tunisia și Egipt) și se concentrează pe coastele și insulele de pe țărmul nordic.

46.000 este numărul aproximativ de camere în unități hoteliere de lux situate pe coaste și insule mediteraneene europene. Cele mai multe hoteluri se află pe Coasta de Azur (86) și Corsica (54), urmate de coasta Croației și Ciprului (51).

Image

Francisco Meliá susține că țările cu cea mai mare marjă de creștere în hoteluri de lux sunt Spania și Grecia. Concentrându-se pe Costa de Sol sau Mallorca, unde oferta de lux reprezintă 6%, respectiv 5% din total, el afirmă că „problema în așteptare este în schimbarea cantității pentru calitatea turismului și pentru asta trebuie să îmbunătățim calitatea hotelurilor și să poată atrage acel turism de lux.

În ceea ce privește ultra-luxul, există doar 13 hoteluri și 1.315 camere în Spania, Italia și Franța, în timp ce nu există nicio ofertă pentru acest segment în Grecia, Cipru și Croația.

Între 2022 și 2027, oferta ultra-luxului „se va dubla”, potrivit datelor prezentate de Blasson Property Investment, întrucât sunt în curs de dezvoltare 13 hoteluri și 1.674 camere. 

Două lanțuri internaționale care concentrează 60% din oferta actuală de ultra-lux: Marriott (33%) cu trei branduri (JW Marriott, W și St. Regis) și Belmond (27%). Four Seasons și Accor (Fairmont și Raffles) vor avea 73% din camere de dezvoltat pe acest segment.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.