Shadow

Ce se va întâmpla în această vară în Balcani și în sud-estul Europei

Principalele destinații de vacanță din Balcani și din sud-estul Europei se confruntă cu „rate diferite de recuperare” până în vara anului 2022, potrivit datelor de la Mabrian Technologies, iar acest lucru se datorează parțial incertitudinii cauzate de războiul din Ucraina. Un numit comun este că sunt țări care nu trezesc atât de mult interes pentru inspirație ca înainte. 

Pentru a înțelege perspectivele pentru vara viitoare, Mabrian a analizat capacitatea de transport aerian în comparație cu 2019, precum și prețurile hotelurilor și cererea inspirațională față de 2021.

În acest moment, Grecia și România sunt singurele țări care au depășit capacitatea de transport aerian înainte de pandemie, cu 11% respectiv 6%, și foarte aproape de a o atinge sunt Croația (-1%) și Serbia (-3%).

Zborurile Internaționale în sud-estul Europei între 1 iunie și 31 august.

Datele confirmă că recuperarea prețurilor hoteliere a ajuns deja la hotelurile de 3 și 4 stele.

Față de vara anului 2021, Croația, Grecia și Bulgaria au crescut prețurile la toate categoriile de hoteluri, în timp ce Cipru este singurul care arată o scădere la unitățile de 3, 4 și 5 stele.

Mabrian Technologies explică faptul că Rusia a fost anul trecut al treilea emitent al Ciprului în ceea ce privește capacitatea transportului aerian și al doilea în recenziile hoteliere, din acest motiv „lipsa turiștilor ruși pentru vara viitoare a provocat o scădere a prețurilor hoteliere pentru această soartă. „Același lucru este valabil și în Serbia și Muntenegru.

tourism forecast balkans
Cipru este singura țară în care au scăzut prețurile la toate categoriile.

Destinații inspiraționale

În Europa de Vest, Croația, Muntenegru și Croația sunt piețele de top în ceea ce privește cererea de călătorie inspirațională. Cu toate acestea, în afară de Statele Unite și Franța pentru Grecia; iar Germania și Franța pentru Croația, „toate celelalte piețe prezintă o scădere a interesului pentru călătoria către aceste destinații față de aceeași perioadă din 2021”, detaliază aceștia.

tourism forecast balkans

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.