Shadow

Cheltuielile pe călătoriile de business vor fi de aproximativ 66% din nivelul de înainte de pandemie

Consiliul Mondial pentru Călătorii și Turism (WTTC) prevede o creștere de 26% în 2021 a cheltuielilor globale pentru călătoriile de afaceri, după o scădere de 61% în 2020 din cauza restricțiilor de mobilitate, iar proiecția este că în 2022 cifra va crește din nou, ajungând la două treimi din nivelurile anterioare COVID-19. Pentru redresarea segmentului, agenția recomandă companiilor „să își ajusteze modelele de venituri, să extindă focalizarea geografică și să îmbunătățească serviciile digitale”. 

În raportul „Adapting to Endemic Covid-19: The Outlook for Business Travel„, realizat în colaborare cu firma de consultanță Mckinsey & Company, WTTC precizează că călătoriile de business „sunt vitale pentru multe sectoare ale economiei” și de aceea este necesar „că toate părțile interesate să își unească forțele pentru a găsi soluții care să le ajute în recuperare”.

Potrivit rezultatelor studiului publicat de WTTC, anul trecut călătoriile de business au avut o creștere a cheltuielilor globale de 26% față de 2020, care va fi urmată de o creștere suplimentară de 34% în 2022. 

Comportamentul va fi diferit între regiuni:

  • În Orientul Mijlociu, anul trecut, cheltuielile pentru călătoriile de business au crescut cu 49%, în timp ce cheltuielile pentru petrecerea timpului liber cu 36% și se estimează că în 2022 vor crește cu 32%.
  • Asia-Pacific a avut o creștere de 32% în 2021 și cea din 2022 va fi de 41%.
  • Europa a experimentat cheltuieli mai mari pentru business decât pentru petrecerea timpului liber: 36% respectiv 26%. Iar în anul 2022 va crește cu 28%.
  • Africa cu o creștere de 36% a cheltuielilor pentru călătoriile de afaceri, depășind cu 35% cea așteptată pentru călătoriile de leisure.
  • America, cheltuielile pentru călătoriile corporative au crescut cu 14% în 2021 și cu 35% în 2022.

Deși călătoriile de business au fost afectate „disproporționat” de COVID-19 și reluarea acestora a fost mai lentă, „putând proiecta o recuperare de două treimi până la sfârșitul anului 2022 oferă un optimism mai mare întregului sector”, a subliniat Julia Simpson, CEO și Președinte al WTTC.

Potrivit raportului, călătoriile de business au reprezentant doar 21,4% din călătoriile globale în 2019, dar au fost responsabile pentru cele mai mari cheltuieli în multe destinații, „făcându-le esențiale pentru redresarea întregului sector al călătoriilor și pentru numeroasele sale grupuri de interese.

Înainte de pandemie, călătoriile de business au reprezentat aproximativ 70% din toate veniturile globale pentru lanțurile hoteliere de ultimă generație, în timp ce între 55% și 75% din profiturile companiilor aeriene proveneau de la călătorii de afaceri, care reprezentau aproximativ 12% dintre pasageri.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.