Shadow

Nouă startup-uri de turism, printre finalistele South Summit 2021

South Summit a publicat lista celor 100 de startup-uri selectate pentru finala Startup Competition. Toate vor avea ocazia să prezinte în direct în fața corporațiilor, investitorilor su liderilor ecosistemului antreprenorial adunați la South Summit 2021; o întâlnire care va avea loc la Madrid în perioada 5-7 octombrie sub sloganul „Shape the Future”. Printre cele 100 selectate există nouă startup-uri de turism, pe lângă alte sectoare, precum finanțe, educație, sănătate, software și dezvoltare, e-commerce, impact social, tehnologie agricolă, date și analize, soluții de tehnologie ecologică și curată, logistică și consum. 

Aceștia sunt finaliștii startup-urilor de turism la competiția South Summit 2021:

– AeroCloud Systems (Regatul Unit): platforma inteligentă de gestionare a aeroporturilor care facilitează activitatea echipelor de operațiuni prin creșterea gradului de conștientizarea a situației.

– Civitfun Hospitality (Spania): este un SaaS (Software as a Service) care digitalizează check-in-ul și check-out-ul la orice hotel și apartament de vacanță integrat cu sistemul său de administrare a proprietății.

– Ferryhopper (Grecia): platforma online de rezervare a feribotului care oferă o soluție inteligentă, permițând tuturor tipurilor de călători să compare și să-și rezerve călătoriile cu feribotul cu ușurință și în siguranță.

– Kampaoh (Spania): reunește confortul unul hotel și aventura unui camping. Sunt primul lanț hotelier „fără cărămăzi”. Propunerea sa este respetoasă cu mediul și angajată cu sustenabilitatea.

– Lyko Tech (Franța): platforma MaaS (Mobility as Service), care cumulează toate ofertele de mobilitate pe o singură platformă, permițând utilizatorului să planifice și să plătească transportul lor intermodal.

– Pruvo (Israel): o soluție alimentată de inteligența artificială care urmărește automat rezervările de hotel pe care utilizatorul le-a făcut la orice furnizor, le controlează prețul și ajută la creșterea profitabilității.

– Triptorate (Spania): Platforma inteligentă care rezolvă toate nevoile călătoriilor de afaceri. Datorită inteligenței artificiale, aceasta permite o gestionare mai eficientă.

– UpStay (Israel) – Deblochează veniturile hoteliere neexplotate și îmbunătățește experiența clienților oferind o soluție de vânzare bazată pe date.

– Wheel the World (Statele Unite): este versiunea Booking.com pentru facilitarea călătoriilor internaționale pentru persoanele cu dizabilități și persoanele în vârstă.

Peste 3.800 de companii s-au prezentat la Startup Competition 2021. Din cele 100 alese, 64% sunt de origine internațională, din 24 de țări. 

În ceea ce privește stadiul de dezvoltare, aproape patru din 10 finaliste se află în faza inițială, 38% ajung deja la nivelul de creștere sau escaladare, 19% sunt în stadiul de spin-off și doar 1% sunt în stadiul de dezvoltare a conceptului. În plus, 74% dintre acestea obțin deja venituri din afacerea lor. Printre finaliste predomină  proiectele fondate de bărbați (73%) și aproape trei din 10 au fost create de fondatori bărbați și femei.

Lista de startup-uri finaliste a fost decisă de un comitet format din investitori renumiți și experți în inovare, pe baza unor criterii precum nivelul de inovație, scalabilitate, potențialul intern de creștere, capacitatea investițională și caracteristicile echipei umane care alcătuiește fiecare companie.

South Summit 2021

Tocmai acesta este motivul acestei ediții, Shape the Future: încurajarea ecosistemului global inovator să facă parte din transformarea către viitor pe baza celor trei piloni fondatori ai South Summit – conectare, inovare și afacere – la care se adaugă un al patrulea, esențial pentru a modela viitorul, durabilitatea.

Posterul următoarei ediții a South Summit, care va avea loc la Madrid între 5 și 7 octombrie cu sloganul „Shape the Future”.

Timp de trei zile, Madrid va deveni punctul de întâlnire pentru antreprenori și experți în inovare care se remarcă prin contribuția lor activă la schimbarea verde, precum Cristopher Gavin, cofondator alături de actriá Jessica Alba a The Honest Company; Gunter Pauli, creatorul conceptului The Blue Economy; Sebastian Siemiatkowski, cofondator și CEO al Klarna, cel mai apreciat fintech european; Bisila Bokoko, una dintre cele mai influente femei spaniole din lumea afacerilor din America; Marcelo Claure, CEO al Softbank, gigantul japonez de investiții care se află în spatele principalilor unicorni; sau Francis X Suarez, primarul orașului Miami, care va participa în mod virtual.

Alte nume spaniole și internaționale din ecosistemul antreprenorial vor participa la experiențele exclusive ale Leaders Forum, care va avea loc în cele mai emblematice locuri ale capitalei condusă de omul de afaceri vizionar Martin Varsavasky.

De asemenea, ca parte a angajamentului său față de viitor și tineri, South Summit a lansat competiția Next Gen, destinată tinerilor antreprenori promițători cu vârste cuprinse între 14 și 17 ani, care vor putea participa la concursul de proiecte, să-și facă prezentarea la investitori și corporații la nivel înalt și a se inspira cu conferințele experților și antreprenorilor de succes pentru a se pregăti pentru viitorul lor ca antreprenori.

Ediția din 2021 a South Summit nu se va limita la Madrid. Angajamentul pentru schimbare și oportunități va ajunge la Valencia în noiembrie și, deja în ianuarie 2022, ecosistemul inovator va ajunge în Bilbao. 

 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.