Shadow

O companie a lui Bill Gates preia controlul lanțului Four Seasons

Compania Cascade Investment, deținută de miliardarul și forndatorul american MicrosoftBill Gates, va prelua controlul majoritar al lanțului de hoteluri de lux, Four Seasons Hotel and Resorts, după ce a plătit 2,210 miliarde de dolari (1,870 miliarde de euro). În acest fel, compania magnatului din sectorul informaticii și tehnologiei, care deținea deja o participație de 47,5% la compania hotelieră, o va crește la 71,25% după ce a cumpărat jumătate din acțiunile prințului saudit Alwaleed bin Talal. 

Operațiunea de cumpărare se va încheia până în ianuarie 2022, informează Four Seasons. Firma de investiții Cascade, fondată de Gates, a investit în 1997 pentru prima dată în lanțul hotelier canadian, evaluat la 10 miliarde de dolari după această tranzacție.

Cu toate acestea, prințul Alwaleed va păstra participația rămasă prin intermediul companiei sale de investiții Kingdom Holding Company.

Deși prințul are participații în multe companii precum Citigroup și compania de transport privat Lift Inc, firma sa de investiții a vândut participațiile sale în hoteluri în ultimii 10 ani. 

Kingdom Holding a menținut că va utiliza încasările din dezinvestire pentru investiții viitoare și va achita o parte din împrumuturile restante, relatează Reuters.

Unul dintre hotelurile lanțului în Hawai. Fotografie: Four Seasons.

La rândul său, fondatorul și președintele Four Seasons, Isadore Sharp, își va păstra participarea sa de 5%.

Compania lui Gates a investit pentru prima dată în Four Seasons în 1997. Operatorul hotelier, care gestionează 121 de propietăți și are peste 50 de proiecte în curs, a fost achiziționat de un consorțiu condus de Cascade, Prince Alwaaleed și fondatorul lanțului hotelier canadian, Isaadore Sharp, un deceniu mai târziu.

Cascade a refuzat să comenteze achiziția dincolo de comunicatul de presă.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.