Shadow

Noua navă Costa Cruises va începe navigarea în martie 2022

Șantierul naval finlandez Meyer de Turku a livrat companiei Costa Cruises o nouă navă sostenibilă, a treia din Costa Group, alimentată cu gaz natural lichefiat (GNL). Costa Toscana are peste 2.600 de cabine, iar primul său itinerariu de o săptămână în vestul Mediteranei va pleca în martie 2022. 

 

Nava are peste 2.600 de cabine iar oferta la bord include Solemio Spa, zone de divertisment, baruri tematice și 21 de restaurante și zone dedicate „experienței gastronomice”.

 

Prima croazieră a Costa Toscana va pleca din Barcelona pe 7 martie și din Valencia pe 8 martie 2022 cu un itinerar de o săptămână care va vizita Palermo, Civitavecchia/Roma, Marsilia, Barcelona și Valencia. După debut, noua navă emblemă va rămâne în vestul Mediteranei pe tot parcursul anului, iar în timpul sezonului de iarnă va schimba Barcelona cu Ibiza și va face escală în Savona, Civitavecchia/Roma, Napoli, Ibiza, Valencia și Marsilia. Iar în sezonul de toamnă Palma de Mallorca va înlocui Ibiza. 

Costa Toscana este a treia navă a grupului care funcționează cu gaz natural lichefiat.

 

Gazul natural lichefiat (GNLeste cea mai avansată tehnologie din sectorul maritim pentru reducerea emisiilor, iar Grupul Costa, care include brandurile Costa Cruises și Aida Cruises, a fost primul din lume care a folosit-o. Printre navele sale alimentate cu GNL se numără: AIDAnova și Costa Smeralda, deja în serviciu, Costa Toscana, care va începe să navigheze în martie și AIDACosma, următoarea livrare. 

 

„Costa Toscana ne întărește angajamentul față de inovarea durabilă, contribuind în continuare la utilizarea GNL aplicat navelor de croazieră, o tehnologie în care am fost pionieri. Este o inovație care face parte dintr-o cale de tranziție ecologică în continuă evoluție. De fapt, noi lucrăm și la testarea altor inovații, cum ar fi pile de combustie și baterii, cu scopul de a realiza în sfârșit prima navă cu emisii nete zero”, a explicat Mario Zanetti, președinte Costa Cruises. 

 

Costa Toscana prezintă o serie de inovații tehnologice menite să reducă și mai mult impactul asupra mediului. De fapt, toate nevoile zilnice de apă sunt satisfăcute prin transformarea apei de mare în instalații de desalinizare; consumul de energie este minimizat datorită unui sistem inteligent de eficiență energetică. La rândul său, la bord se va desfășura colectarea selectivă a 100% din deșeuri și reciclarea materialelor precum plastic, hârtie, sticlă și aluminiu, în cadrul unei abordări integrate care vizează implementarea proiectelor de economie circulară. 

 

Cu programul „Gardienii Coastei”, de educație ecologică pentru protecția litoralului italian, lemnul a fost colectat de pe plaje și folosit pentru mobilă noului restaurant Archipielago. Potrivit companiei, pentru fiecare cină servită la restaurantul respectiv, o parte din încasări va fi donată Fundației Costa Cruises pentru a susține în continuare proiectele de mediu și sociale. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.