Shadow

Călătorilor nevaccinați li s-a interzis îmbarcarea în trenuri și avioane

Călătorii nevaccinați cu vârsta de peste 12 ani nu se vor putea îmbarca într-un avion de pasageri sau într-un tren în Canada începând săptămâna trecută, așa ca un test COVID-19 negativ nu va mai servi pentru majoritatea oamenilor. Guvernul federal hotărâse pe 30 octombrie, dar a stabilit o perioadă scurtă de tranziție în timpul căreia le-a permis călătorilor nevaccinați să se îmbarce într-un tren sau un avion prezentând întotdeauna un test PCR COVID-19 negativ efectuat cu 72 de ore înainte de călătorie. Cu toate acestea, vinerea trecută, Canada a reacționat la apariția noii variante foarte mutante a COVID-19 Omicron, implementând noua și stricta cerință în această săptămână

Așa au informat mai multe ziare canadiene. Descoperirea noii variante a provocat închideri de frontiere și controale mai riguroase în Canada, precum și în alte țări și regiuni de teama impactului acesteia sau că ar putea fi mai transmisibilă și mai periculoasă, întrucât, în acest moment, există o ignoranță totală, doar că are 36 de mutații, de două ori mai multe decât a avut varianta Delta.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că riscul legat de varianta Omicron este foarte mare. Totuși, conform medicilor sud-africani care l-au identificat, cei infectați cu noua tulpină prezentau simptome foarte ușoare și nu a existat nicio spitalizare.

Aeroportul Internațional Pearson din Toronto (Fotografie arhivă: THE CANADIAN PRESS/Nathan Denette)

Guvernul canadian a stabilit că orice persoană care intră în Canada sau se îmbarcă într-un avion sau tren în interiorul țării trebuie sa fie vaccinată cu programul complet, cu excepția persoanelor care au tranzitat recent prin sudul Africii.

Multe companii aeriene au efectuat verificări aleatorii pentru a se asigura că pasagerii sunt vaccinați și, începând cu această săptămână, Air Canada și WestJet vor solicita un test de la toți cei care se îmbarcă în Canada.

De asemenea, folosirea măștilor și controalele medicale sunt menținute obligatorii.

„Dacă indicați companiei dumneavoastră aeriene sau companiei feroviare că sunteți eligibil să vă îmbarcați, dar nu furnizați dovada vaccinării sau un rezultat valid al testului COVID-19, nu vi se va permite să călătoriți și să vă puteți confrunta cu penalități sau amenzi”, a declarat guvernul prin intermediul site-ului său web.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.