Shadow

Norvegia interzice acostarea navelor de croazieră în porturile sale timp de două săptămâni

Guvernul norvegian a anunțat luni că va împiedica debarcarea navelor de croazieră în porturile sale pentru următoarele două săptămâni, după ce un focar de coronavirus a fost confirmat pe o nava aparținând companiei de transport Hurtigruten. Interdicțiile ar putea afecta companiile de transport maritim care și-au recuperat tururile din Europa de Nord, cum este cazul operatorului TUI, care oferă croaziere scurte în această vară pentru anumiți emitenți precum Germania sau Austria (a se vedea: TUI va realua o parte din programul său în iulie și va redeschide 50 din hoteluri). 

 

Hurtigruten își anulase la nesfârșit toate croazierele cu câteva ore înainte, după depistarea a 41 de cazuri la bordul navei „Roald Amundsen”, care făcea ruta arcticp între Trømso și arhipelagul Svalbard. 

 

„Trebuie să luăm aceste măsuri necesare pentru a stopa răspândirea contagierii în Norvegia. Și facem acest lucru în timp ce investigăm ce a eșuat cu focarul de la Hurtigruten”, a declarat ministrul sănătății, Bent Høie. 

Măsura afectează croazierele cu peste 100 de persoane la bord, dar nu și feriboturile sau alte nave. 

Focarul de pe nava Hurtigruten poate avea consecințe mai grave. Fotografie: Visit Bergen.

 

Autoritățile norvegiene au încercat să localizeze cei 386 de pasageri în cele două călătorii pentru a le indica să intre în carantină, într-un caz care ar putea afecta rezidenții din 69 de municipalități din această țară nordică. 

 

Norvegia, care are o populație de 5,4 milioane de locuitori, a înregistrat până în prezent 9.348 de infectați cu COVID-19, cu un total de 256 de morți. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.