Shadow

NH va fi redenumit Minor Hotels Europe & Americas

NH Hotel Group, controlat din 2018 de grupul thailandez Minor Hotels, va duce la următoarea adunare generală a acționarilor, care va avea loc pe 19 aprilie, propunerea de a-și schimba numele în Minor Hotels Europe & Americas și de a-și adapta, astfel statutul la această schimbare. Această propunere este inclusă pe ordinea de zi a adunării pe care compania hotelieră a trimis-o miercurea aceasta Comisiei Naționale a Pieței de Valori Mobiliare (CNMV) din Spania.

Minor a preluat controlul NH în 2018, după ce a lansat o oferta publică de acțiuni (IPO) pentru a cumpăra lanțul spaniol de atunci la un preț de 6,30 euro, după deducerea unei plăți de dividende de 0,10 euro. Oferta s-a extins efectiv la achiziționarea a 53,75% din capitalul social. Începând de astăzi, grupul thailandez controlează 95,8% din capitalul social al NH. Prin rebrandingul propus, se intenționează ca societatea să fie recunoscută cu un nume de brand mai recunoscut la nivel mondial.

Lanțul hotelier a condus de Ramón Aragonés va propune consiliului de administrație realegerea directorului executiv Rufino Pérez Fernández și a directorilor proprietari Stephen Andrew Chojnaki, William Ellwood Heinecke si Emmanuel Jude Dillipraj Rajakarier, cu toții pentru un mandat statutar de trei ani.

NH va fi redenumit Minor Hotels Europe & Americas
NH Eurobuilding Hotel. Sursă: NH Hotel Group.

În plus, societatea va vota cu privire la ratificarea numirii prin cooptare a lui Miriam González-Amézqueta, Tomás López Fernebrand și María Segimón de Manzanos ca administratori independenți.

În cadrul ședinței, care va avea loc la prima și singură convocare, NH are pe ordinea de zi aprobarea consiliului de administrație pe parcursul conducerii consiliului de administrație pe parcursul exercițiului financiar 2023, precum și a conturilor pe anul trecut și stabilirea, în linie cu anul precedent, a sumei totale brute anuale maxime ale consiliului și a comitetelor sale la 800.000 de euro pentru 2024.

De asemenea, consiliului de administrație i se va delega competența de a majora capitalul, o dată sau de mai multe ori și în orice moment, într-o perioadă de cinci ani, și de a emite obligațiuni, titluri convertibile, precum și garanții, tot într-o perioadă maximă de cinci ani.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.