Shadow

Grevele din transporturi amenință ITB Berlin

Germania va avea de mai multe zile de proteste în domeniul transporturilor în această săptămână, cu ocazia ITB Berlin. Sindicatul ver.di a chemat personalul de la sol al Lufthansa la o grevă de „avertisment” joi 7 și vineri 8. În aceleași zile, lucrătorii de la compania feroviară germană Deutsche Bahn vor desfășura, de asemenea, proteste și opriri. 

Ultima zi a târgului ITB Berlin, care se desfășoară între 5 și 7 martie în capitala germană, ar putea fi complicată de grevele și întreruperile planificate atât în transportul aerian, cât și în cel feroviar.

Grevă a personalului de la sol al Lufthansa

Sindicatul ver.di a convocat o grevă de „avertisment” a personalului de la sol al Lufthansa pentru joi 7 și vineri 8, după ce nu a ajuns la un acord cu compania aeriană privind un nou contract colectiv de muncă.

Motivele grevei

Prin aceste noi zile de „avertisment”, sindicatul urmărește să ajungă la un acord privind un nou contract de muncă pentru 25.000 de lucrători, pentru care solicită o creștere salarială de 12,5% și o creștere salarială unică pentru a compensa inflația.

Grevele din transporturi amenință ITB Berlin
Grevele mecanicilor de tren și ale personalului de la sol de la Lufthansa ar putea complica ultima zi a ITB Berlin. Sursă: Hosteltur.

Protestele în sectorul feroviar

Lucrătorii Deutsche Bahn au fost chemați de sindicatul mecanicilor de tren GDL la o la protest pentru a cere o zi de lucru de 35 de ore în loc de 38 de ore, cât este în prezent. Ca o măsură simbolică, grevă va începe joi, 7, și va dura 35 de ore, putând dura până vineri.

Alternative de transport către ITB Berlin

Grevele din transporturi amenință ITB Berlin
Alternative pentru a ajunge la ITB Berlin. Sursă: ITB Berlin.

Organizația ITB au pus la dispoziție pe site-ul lor de internet o serie de modalități alternative prin care vizitatorii pot ajunge la Messe Berlin în cazul în care sunt afectați de grevă feroviară.

  • Metro U-Bahn: linia U2 până la Theodor-Heuss-Platz sau Kaiserdamm. Sau luați linia U7 si continuați cu autobuzul.
  • Autobuz:139 (stația Messe Nord/ICC); M49 (stația Messe Nord/ICC sau stația de metrou Theodor-Heuss-Platz sau Kaiserdamm); 143 (stația Messegelände/ICC sau stația de metrou Theodor-Heuss-Platz) și X34 express, cu oprire la S Messe Nord/ICC.

Mai multe știri despre târg:

Turismul de lux va ocupa un loc important la ITB Berlin 2024

Cele 6 schimbări care vor îmbunătăți halele de la ITB Berlin 2024

ITB Berlin va fi rebranduit și va rămâne un târg B2B

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.