Shadow

NCL reușește să continue să ceară vaccinarea pasagerilor și echipajului

Norwegian Cruise Line și-a exprimat satisfacția față de decizia unui judecător federal din Florida care nu a observat indicii clare de discriminare în dosarul instanței care confurntă compania cu Guvernul cu privire la interzicerea pașapoartelor de vaccinare și a spus că „nimic nu stă în calea” dorinței sale de a vaccina întregul echipaj și pasagerii. 

 

Frank Del Río, președinte și CEO al Norwegian Cruise Line Holdings, a făcut aceste declarații pentru Efe în Seattle, în cadrul unei conferințe de presă cu ocazia revenirii la navigație a companiei în Statele Unite prin nava Encore, care a navigat sâmbăta trecută din acest oraș din statul Washington către Alaska, cu un itinerariu de șapte zile. 

 

„Mă bucur să aud de această judecătoare. Nu auzisem asta. Cred că oferă informații despre modul în care judecătorii evaluează cazul”, a spus del Río. 

 

Judecătoarea federală a organizat vinerea trecută o audiere între ambele părți la Miami, în care a cerut avocaților guvernatorului din Florida, Ron De Santis, să explice în ce constă „discriminarea” pe care o pretind, după ce a menționat că există mai multe „opțiuni” de nave care nu vor cere dovada vaccinării de la pasagerii care nu doresc să o furnizeze. 

 

„Cred că ea (judecătoarea) are dreptate”, a spus Del Río. 

 

Audierea, în legătură cu care nu a existat o hotărâre imediată, a analizat un apel inițial al companiei de croazieră, care solicită oprirea interdicției de a cere pasagerilor să dovedească vaccinarea impusă de guvernul DeSantis și în vigoare de la 1 iulie. Această nouă lege pedepsește companiile, inclusiv companiile de transport maritim, dacă solicită dovada vaccinării împotriva Covid-19 pentru a-și furniza serviciile. 

 

Încălcarea legii ar putea avea ca rezultat o amendă de 5.000 de dolari pe pasager, ceea ce potrivit lui Derek Shaffer, avocatul Norwegian, ar povoca „un prejudiciu ireparabil” companei. 

 

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC, în engleză) din SUA cer drept alternativă pentru întoarcerea la navigație, ca 95% din pasageri să fie vaccinați, precum și echipajul companiilor, ceea ce în Florida intră în conflict cu legea lui DeSantis. 

 

„Credem că în toată lumea, cea mai sigură forma de a face o croazieră este ca toată lumea să fie 100% vaccinată și ca toți să fie examinați la doc înainte de a urca la bord”, a subliniat Del Rio.  

 

„Nimic nu va împiedica acest lucru”, a subliniat el.

 

Cazul atipic din Florida

Norwegian, care optase pentru alternativa vaccinării oferită de CDC, a dat în judecată Guvernul lui DeSantos pe 13 iulie, considerând că măsura o pune într-o „dilemă imposibilă” și că această interdicție dăunează capacitatea de prevenire a virusului la bord. 

 

„Florida a fost un caz atipic. Au adoptat o lege care ne-a împiedicat să facem acest lucru (să vaccinăm)”, a subliniat Del Río.

 

El a explicat că au trei opțiuni: „încălcați legea, ceea ce noi nu vom face niciodată, acceptați legea și operați croaziere într-un mod mai puțin sigur sau sfidați legea”. 

 

„Și asta am făcut pe 13 iulie, când am intentat procesul”, a subliniat el în timpul unei conferințe de presă ținute în portul Seattle, cu o zi înainte de navigarea navei Encore, ceea ce reprezintă reluarea operațiunilor sale în Statele Unite, suspendate din martie 2020. 

 

Del Río a spus că se așteaptă la „un verdict pozitiv pentru ordinul nostru preliminar care ne va permite să navigăm din Florida începând cu 15 august, din Miami, în același mod sigur în care operăm astăzi din Seattle”. 

 

El și-a exprimat siguranța față de Scott Gottlieb, fost șef al Administrației Guvernamentale pentru Alimente și Medicamente (FDA, în engleză), care a fost consilierul principal al companiei pentru dezvoltarea „Navigării sigure” a programului de sănătate și siguranța cu care reaiau navigația și se bazează în principal pe vaccinarea sută la sută. 

 

„Sincer, întreaga industrie vrea să facă acest lucru (vaccinare). Și întreaga industrie este în mare parte exigentă, cu excepția capitalei de croazieră a lumii (Miami), ceea ce este un pic ironic”, s-a plâns Del Río. 

 

A treia companie ca mărime din sector, și-a reluat operațiunile pe 25 iulie cu nava Jade, care a făcut o rută de șapte zile prin insulele grecești. 

 

În ceea ce privește relansarea operațiunilor, Del Río a spus că protocoalele sale „funcționeaza” și că el crede că a existat un caz al unei persoane infectate cu Covid-19 care era vaccinat, căreia i s-a împiedicat îmbarcarea. 

 

„Este o muncă în proces, sper ca societatea să învețe să traiască cu ea”. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.