Shadow

Muzeele Vaticanului, Colosseumul și Pompeii închise din cauza coronavirusului

Răspândirea coronavirusului în Italia a devenit una dintre principalele preocupări ale autorităților politice din țară, ceea ce le determină să ia măsuri extraordinare de prevenire a contagiunii. Printre acestea, a fost impusă închiderea muzeelor de stat și a locurilor de cultură, spațiile sub competența Vaticanului au fost și ele închise până pe 3 aprilie, coincidând cu începutul Sărbătorii de Paște

 

Colosseumul de la Roma a fost închis duminica trecută și va rămâne închis până pe 3 aprilie, în conformitate cu decretul extraordinar aprobat de Guvern în primele ore ale zilei de sâmbătă până duminică, care include măsuri pentru a preveni răspândirea COVID-19. O măsură care afectează monumentele legate de acest spațiu, cum ar fi Dealul PalatinForumul RomanDomus Aurea

 

Toate locurile sub competenta Sfântului Scaun care pot fi vizitate, cum ar fi Muzeele Vaticanului, Baile din Caracalla, vilele și muzeele bazilicelor pontifice, s-au închis până pe 3 aprilie. 

 

Muzeele Vaticanului vor rămâne închise până pe 3 aprilie.

 

Două cazuri de persoane afectate de epidemie au fost depistate la Vatican, un participant la un congres care a avut loc la Sfântul Scaun și un pacient din ambulatoriul Vaticanului la care au participat episcopii, prelații și personalul Sfântului Scaun și familiile acestora, deși nu Papa, care este servit la domiciliu. 

 

Mai la sud, la Napoli, ruinele din Pompei s-au închis și pentru a respecta prevederile decretului, care suspendă deschiderea tuturor muzeelor și locurilor de cultură ale statului. 

 

Dispoziția menționată anterior extinde zona roșie în regiunea Lombardia și în alte 11 provincii, unde locuiesc 16 milioane de italieni și impune închiderea sălilor de sport, bazinelor de înot, grădinițelor și școlilor. 

 

În domeniul culturii, decretul dispune închiderea muzeelor, teatrelor și cinematografelor și a altor locuri culturale din întreaga țară și nu numai în zonele roșii, provinciile blocate în nord. 

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.