Shadow

Masca nu mai este obligatorie în zborurile și aeroporturile din UE

Agenția Europeană de Siguranță (EASA) și Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) au anunțat că vor retrage recomendarea cu măștile de protecție să fie obligatorii pe zboruri și aeroporturi, ca parte a măsurilor anti-COVID. Actualizarea Protocolului Comun de Securitate a Sănătății al Aviației ia în considerare situația actuală în legătură cu pandemia, în special nivelurile de vaccinare și imunitatea dobândită în mod natural, au precizat organizațiile într-un comunicat. 

 

În acest sens, este posibil să se înceapă relaxarea restricțiilor în vigoare privind traficul aerian, ceea ce va contribui la atenuarea poverii pe care acestea o pun sectorului. 

 

„Începând de săptămâna viitoare, măștile de față nu vor mai fi obligatorii în călătoriile cu avionul în toate cazurile, în conformitate cu cerințele în schimbare de transport public din partea autorităților naționale din întreaga Europa”, a declarat CEO-ul EASA, Patrick Ky. 

 

El a adăugat că este un „pas mare” spre „normalizare” pentru pasageri și personal, deși i-a îndemnat pe primii să acționeze „responsabil” și să ia în considerare purtarea măștii, de exemplu, dacă strănută și tușesc. 

 

Noua recomandare va intra în vigoare pe 16 mai, dar regulile speciale pot continua să varieze de la acea dată, de exemplu în călătoriile între țări în care folosirea măștii în transportul public este încă o cerință. Pasagerii vulnerabili ar trebui să o poartă masca în continuare, indiferent de reguli, au subliniat agențiile. 

Se elimină recomandarea ca măștile să fie obligatorii în zboruri și aeroporturi.

 

„Deși există încă riscuri, am vazut că intervențiile non-farmaceutice și vaccinurile au permis vieții noastre să înceapă să revină la normal”, a declarat directorul ECDC, Andrea Ammon. 

 

El a precizat însă că folosirea măștii, alături de distanța de siguranță și igiena mâinilor, este una dintre cele mai bune măsuri de reducere a riscului de transmitere. 

 

„Regulile și cerințele statelor de origine și destinație trebuie respectate și aplicate în mod consecvent, iar operatorii ar trebui să aibă grijă să informeze pasagerii cu privire la măsurile necesare”, a adăugat el. 

 

Organizațiile au mai menționat că, deși multe state nu mai cer pasagerilor să completeze un formular de localizare înainte de călătorie, companiile aeriene ar trebui să-și păstreze sistemele de colectare a datelor în stare de așteptare, pentru a le activa, de exemplu, în cazul în care apare o nouă variantă COVID. 

 

În plus, aceștia au încurajat pasagerii să respectele distanțele de siguranță în aeroport, acolo unde este posibil, deși operatorii acestor infrastructurii trebuie să adopte o „abordare pragmatică”. 

 

„De exemplu, ar trebui să evite impunerea cerințelor de distanțare dacă acestea vor duce la blocajele în alte puncte ale călătoriei”, au menționat aceștia. 

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.