Shadow

Marriott achiziționează cele cinci branduri Hoteles City Express pentru 103 M€

 

Marriott International a ajuns la un acord cu Hoteles City Express pentru a achiziționa portofoliul brandului City Express, pentru 100 de milioane de dolari (102, 3 milioane de euro). Odată cu această achiziție, lanțul intră în segmentul mid-range și își adaugă nota 31. Închiderea tranzacție este supusă mai multor condiții obișnuite, inclusiv aprobarea COFECE și se așteaptă ca aceasta să fie finalizată între sfârșitul anului 2022 și prima jumătatea a anului 2023. Structura corporativă a City Hotels va rămâne aceeași. 

Portofoliul City Express este format din 152 de hoteluri (17.356 de camere) în 75 de orașe din Mexic și trei țări din America Latină. Tranzacția va face din Marriott cea mai mare companie hotelieră din Caraibe și America Latină, crescându-și prezența în regiune cu 45% la 486 de hoteluri în 37 de țări.

„În conformitate cu termenii acordului, Marriott va plăti 100 de milioane de dolari (103 milioane de euro) pentru portofoliul de branduri City Hotels (City Express, City Express Plus, City Express Suites, City Express Junior și City Centro), branduri asociate, domeniile și proprietatea intelectuală aferentă, programului de fidelitate City Premios și alte active și pași legați de brand.

Grupul speră să actualizeze numele brandului cu sprijinul său exclusiv „by Marriott”. 

Hoteles City Express a informat că toate hotelurile deținute și închiriate vor semna contracte de franciza pe termen lung cu Marriott, în timp ce contractele de franciză ale proprietăților co-investite, francizate și operate vor fi atribuite lui Marriott, cu opțiunea de a semna un nou contract.

La rândul său, compania mexicană păstrează „opțiunea completă în ceea ce privește propiul portofoliu hotelier, inclusiv potențiala lansare a unui Fibra care conține un procent din proprietățile sale, atâta timp cât condițiile macroeconomice și de piață sunt mai favorabile”.

Odată cu această tranzacție, Marriott va achiziționa și drepturi de franciză pentru cinci proiecte aflate în curs de construcție, reprezentând încă 676 de camere.

„Suntem încântați să intrăm într-o nouă categorie de cazare: popularul segment mediu accesibil, unde vedem un potențial semnificativ. Cu City Express by Marriott, vom oferi clienților noștri mai multe opțiuni printr-o ofertă nouă, accesibilă și cu prețuri moderate, sporind oportunitățile pentru proprietari și francizați, precum și pentru asociați”, a declarat Anthony Capuano, directorul executiv al Marriott International.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.