Shadow

Mai puține zboruri și avioane mai mari: așa și-au revenit companiile aeriene în 2022

Sectorul companiilor aeriene și-a îmbunătățit eficiența și performanța în 2022, cu 11% mai puține zboruri și avioane mai mari, cu 4% mai multe locuri, după trei ani de criză din cauza covid-19, potrivit unui studiu realizat de firma de consultanță Olyver Wyman. 

Pandemia a dus la o scădere de 30% a zborurilor de business, scădere care nu a fost la fel de pronunțată în cazul călătoriilor de agrement.

Volumele cererii de zbor au crescut începând cu 2021, iar în anul următor companiile raportau deja din nou profituri, cu o creștere de 64% a veniturilor globale pe pasager-kilometru (RPK) față de 2021.

Traficul aerian în 2022 a rămas cu 32% sub cifrele din 2019. 

Cu toate acestea, traficul aerian în 2022 a rămas cu 32% sub cifrele din 2019, înainte de izbucnirea crizei sanitare.

În Europa, cererea de zboruri a fost cu 22% mai mică decât în 2019, în timp ce în Statele Unite recuperarea a fost mai rapidă, scăzând cu 8% sub cifrele de dinaintea pandemiei.

Companiile aeriene au avut profituri mai mari în 2022
Pasageri într-un avion. Sursa: Adobe Stock.

Reducerea personalului și gruparea pasagerilor

Pentru a face față impactului pandemiei asupra industriei aeronautice, companiile aeriene au trebuit să ia măsuri de reducere a personalului și să consolideze mai mulți pasageri pe aeronave mai mari, precum și să reducă timpul de călătorie cu 5% prin conexiuni mai rapide și servicii fără escală.

În 2022, rata de plecări la timp, luând în considerare perioada de curtoazie de 15 minute, a scăzut cu șase puncte procentuale, ajungând la 70% comparativ cu 76% în 2019, o scădere care a avut loc în ciuda unei reduceri de 19% a volumului total de zboruri în 2019.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.