Shadow

Orașele europene preferate de turiștii senior germani

Orașul european preferat de turiștii senior germani se află în Spania, potrivit raportului Best-Ager-City Index al TUI AG, care a identificat un total de cinci destinații de turism urban deosebit de atractive pentru acest profil de călător, dintr-un total de 60 de orașe de pe bătrânul continent analizate și care reprezintă city break-uri populare pentru seniorii germani.

Studiul, întocmit pe baza a unsprezece criterii, s-a axat pe ideile și preocupările pensionarilor germani. Iar Malaga a ieșit în evidență ca fiind cea mai prietenoasă destinație pentru persoanele în vârstă. Orașul spaniol este urmat în clasament de Budapesta, Barcelona, Berlin, Praga, Ljubljana, Tartu, Varșovia, Dresa și Lisabona.

Ce oraș preferă turiștii senior germani?
Turiștii germani consideră Malaga ca fiind cea mai prietenoasă destinație. Sursă: Hosteltur

Potrivit Best-Ager-City-Index, 73% din pensionarii germani intervievați își pot imagina o vacanță la oraș în Germania. Cele mai bune orașe germane pentru acest turism pentru seniori sunt, în ordine, Berlin, Dresda, Stuttgart, München și Frankfurt/Main, după cum a informat fvw.

Berlin, primul în Germania

În topul primelor zece, Berlinul este deosebit de interesant pentru precipitațiile relativ scăzute, abundență de muzee și numeroși copaci umbroși. Dresda, capitala landului Saxonia, se remarcă, printre altele, prin tarifele ieftine la transportul în comun și prin prețurile la bere și capuccino.

În cele din urmă, München, capitala Bavariei, apare ca fiind cea mai sigură destinație de călătorie. Împreună cu Stuttgart, München are cele mai multe ore de soare. Nu, în ultimul rând: Dresda și Berlin sunt deosebit de lipsite de bariere și au primit deja premiul Access City Award.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.