Shadow

Lufthansa elimină 34.000 de zboruri până în vara anului 2023, pentru a evita haosul

Lufthansa intenționează să își reducă programul inițial pentru vara anului 2023 cu aproximativ 34.000 de zboruri, în condițiile în care există încă un deficit de personal în industria aviației. Cifra ar putea crește, deoarece pentru moment se adaugă anulările de la filialele sale Eurowings și Swiss. Grupul Lufthansa își ia măsuri de precauție pentru a retrăi haosul aeroportuar din sezonul 2022 din vara anului trecut. 

Un purtător de cuvânt al companiei aeriene germane a confirmat că aceasta „își ajustează programul de zboruri pentru vară”, deși nu a precizat numărul de anulări, potrivit unui raport al cotidianului economic german WirtschaftsWoche.

„Motivul ajustărilor timpurii este evitarea unor probleme operaționale majore în vara anului 2022”, a adăugat el, explicând că „cu experiențele din vara trecută, s-a decis încă de anul trecut să se revizuiască în mod constant performanța sistemului global împreună cu toți partenerii”.

Mai multe companii aeriene europene continuă să se confrunte cu probleme de personal. Purtătorul de cuvânt a precizat că, din acest motiv, Lufthansa anulează cu mult timp înainte zborurile din programul său de vară. „Acest lucru le va permite pasagerilor noștri să își adapteze planurile de călătorie în funcție de alternativele oferite de Grupul Lufthansa”, a adăugat el.

Vinerea trecută, Lufthansa este nevoită să anuleze 1.300 de zboruri doar la cele două hub-uri principale ale sale de aeroporturile din Frankfurt și München, din cauza unei greve la cele șapte facilități principale germane, care a afectat 2.340 de zboruri care a lăsat 295.000 de pasageri la sol și a paralizat traficul aerian în țară.

Mai multe informații despre acest subiect

Zboruri anulate, greve și tarife mari: noua normalitate

Vară 2022 in pericol din cauza penuriei de personal și a valului de greve

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.