Shadow

Joussen: „Ne așteptăm ca TUI să fie din nou profitabil anul acesta”

TUI Group și-a crescut cifra de afaceri cu 527,9% în prima jumătate a anului curent și a reușit să reducă pierderile cu 51,2%. Fritz Joussen, CEO al grupului de turism, susține că 2022 „va fi un an financiar bun”, datorită cererii mari de călătorii și prevede că, după doi ani de criză din cauza pandemiei de COVID-19, „TUI va fi din nou profitabil”.

 

În actualul an fiscal inceput în octombrie și în șase luni, grupul a atins o cifră de afaceri de aproape 4,5 miliarde de euro, impulsionat de călătoriile de Paște. De la un an la altul s-a înregistrat o creștere de 527,9%. 

 

În aceeași perioadă, TUI a avut o pierdere netă atribuibilă de 720 de milioane de euro, cu 51,2% mai mică decât în urmă cu un an, și se așteaptă să revină la profit în acest an. 

 

Pierderea din exploatare a fost redusă în primul semestru la 614,5 milioane de euro (+52,7%), după ce a înmulțit cu zece numărul de clienți, la 1,9 milioane de călători, față de 200 de mii în anul precedent. 

 

„Cererea mare pentru călătorii și rezultatele comerciale foarte bune confirma previziunile noastre. 2022 va fi un an financiar bun”, a spus Fritz Joussen, prezentând rezultatele, adăugând că „capacitatea aproape atinge nivelul pre-coronavirus”. 

 

„După doi ani de criză, lucrurile progresează în mod clar și ne așteptăm să fim din nou profitabili în anul curent, cu un EBIT de bază semnificativ pozitiv. Aceasta este baza unei noi creșteri”, a remarcat CEO-ul grupului de turism. 

 

TUI reiterează că urmează să ramburseze cât mai repede ajutorul de stat primit în perioada pandemiei și și-a redus datoria la 3,9 miliarde de euro, față de 5,1 miliarde de euro în trimestrul precedent. La rândul său intenționează să returneze creditele de stat primite și să reducă participarea statului german în companie. 

 

Acum are lichidități în valoare de 3,8 miliarde de euro, după ce a rambursat credite în valoare de 700 de milioane de euro. 

 

Mai multe informații în știrea TUI începe să returneze ajutorul de stat pentru COVID.

 

84% din rezervări sunt recuperate

Conform datelor prezentate în luna mai, rezervările ajung deja la 84% din volumul pe care îl aveau în vara anului 2019, înainte de pandemie, iar din acest motiv se preconizează că în vara acestui an aproape că se va atinge nivelurile de rezervare din vara anului 2019. 

 

Se consolidează tendințele pentru călători, de a rezerva cu puțin timp în avans și de a cheltui mai mulți bani în călătoriile lor. 

 

Prețurile medii au fost cu 13% mai mari în sezonul de iarnă și cu 20% mai mari în sezonul de vară, deoarece turiștii rezervă mai multe pachete de călătorie. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.