Shadow

Modificarea Topului 20 al orașelor destinație din 2019 în 2021

Comparația dintre principalele orașe de destinație din lume înainte de pandemie în 2019 și pe tot parcursul anului 2021 ilustrează tendința puternică către călătoriile de leisure care duc la redresare. Mai multe destinații urbane majore au scăzut sau au coborât din Top 20, în timp ce principalele destinații de leisure, în special pentru turiștii americani, au crescut brusc, urmate de cele preferate de turiștii europeni. Studiul a fost realizat de echipa de analiști de la FowardKeys, firma de informații turistice, date de zbor și tendințe de călătorie. 

Comparația dintre principalele orașe din lume înainte de pandemie din 2019 și pe tot parcursul anului 2021 ilustrează tendința puternică spre călătoriile de agrement care duc la redresare. Mai multe locații notabile au coborât sau au ieșit din Top 20, în timp ce destinațiile preferate de agrement, în special pentru turiștii de agrement, în special pentru turiștii americani, au crescut brusc, urmate de cele preferate de turiști europeni.

În timp ce Dubai își păstrează poziția de top ca destinație de leisure, precum și un important centru de călătorie și un centru comercial, îmbunătățirile notabile includ trecerea Miami de pe locul 18 la locul 5 și, nou pe listă, Cancun, Mexic, a ajuns direct pe locul 2.

Madrid.

Două dintre destinațiile de top, Cancun și Miami, sunt primele două destinații de leisure populare de turiștii americani. Majoritatea noilor intrați din partea de jos a listei sunt și destinații de top de agrement, populare în rândul turiștilor europeni. Doha, care a intrat pe locul 7, a avut rezultate deosebit de bune ca centru de tranzit.

Principalele destinații pre-pandemice, care au ieșit din top 20, includ zece orașe mari înainte de criza de sănătate: Bangkok, Tokyo, Seul, Singapore, Hong Kong, Taipei, Shanghai, Jeddah, Los Angeles și Oasaka.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.