Shadow

Germania suspendă pașaportul COVID pentru a intra în țară timp de trei luni

Lista țărilor care încep să elimine restricțiile și cerințele de intrare în țara implementate din cauza pandemiei se adaugă și continuă. Miercurea trecută, Consiliul de Miniștri al guvernului german condus de Olaf Scholz a aprobat suspendarea obligației de a prezenta pașaportul COVID pentru a intra în țară de la 1 iunie

 

În conformitate cu această reglementare, călătorii nu trebuie să prezinte documentul care dovedește că sunt vaccinați, că au depășit boala sau un test recent negativ, așa-numita regulă 3G, pentru geimpft, genesen sau getest, ceea ce înseamnă, vaccinat, vindecat sau în posesia unui test negativ. 

 

Se mențin reguli stricte pentru călătorii din țările dominate de cele mai agresive variante ale coronavirusului, care trebuie să păstreze douasprăzece zile de carantină indiferent dacă sunt sau nu vaccinați.

 

Cu toate acestea, în prezent nu există nicio țară în această calificare, conform parametrilor Institutului Robert Koch, deși norma se menține în cazul în care această situație reapare în decursul acestor trei luni. 

De la 1 iunie nu mai este obligatorie prezentarea pașaportului COVID la intrarea în Germania.

 

Până la sfârșitul lunii august vom suspenda regula 3G”, a explicat ministrul Sănătății, social-democratul Karl Lauterbach, în declarații adresate grupului media Funke. 

 

Decizia Consiliului de Miniștri vine după o perioadă continuă de scădere a noilor infecții. Incidența săptămânală la 100.000 de locuitori a fost sub 300 de cazuri pentru prima dată în luni de zile. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.