Shadow

Jet Blue: prima low cost din Statele Unite care va zbura spre Europa

JetBlue a confirmat zvonurile cu privire la planurile sale de a deschide rute din SUA spre Europa și va deveni prima companie low cost americană care va oferi zboruri spre Londra din New York (JFK) și Boston (aeroportul Logan). Compania va folosi avioane A321LR noi – are 13 însoțitori – și se așteaptă ca intrarea sa pe aceste rute să ducă la o scădere a tarifelor. 

Zborurile JetBlue intre coasta de Est din SUA și destinațiile europene nu vor începe până în 2021, dar se așteaptă ca efectele anunțului să fie resimțite înainte de începerea operațiunilor, în special prin rearanjarea tarifelor.

După luni de zvonuri, compania și-a anunțat public planurile de a zbura spre Londra din New York și din Boston, principalul său hub.

„Acum douăzeci de ani, fondatorii noștri aveau o formulă simplă pentru alegerea unei piețe noi: trebuia să fie supraevaluată, să nu fie servită sau ambele„, a spus Joana Geraghty (președinta și directoarea de operațiuni) care a anunțat știrea împreună cu Robin Hayes, CEO-ul companiei aeriene.

JetBlue a comandat 13 avioane Airbus A321LR.
JetBlue a comandat 13 avioane Airbus A321LR.

În declarație, provocatoare, ea a declarat „călătorii carea încearcă să traveseze Atlanticul au trebuit să se confrunte atât cu un serviciu mediocre într-o piață controlată de companiile aeriene tradiționale, cât și cu tarife mari pentru a zbura în cabine premium, ca o abordare low cost foarte elementară„.

JetBlue spune că introducerea sa in Europa „va ridica nivelul în ceea ce privește așteptările călătoriilor de la o companie low cost care oferă servicii premium; cu prețuri accesibile, combinate cu un produs premium la bord și servicii de nivel superior”. 

În Statele Unite, JetBlue se distinge prin faptul că are cea mai mare separare între scaune, Wi-Fi gratuit la bord pentru toți pasagerii, televiziune live, gustări și băuturi, precum și o cabină premium – numită Mint care „reinventează clasa Business”.

„Intenționăm să ne deservim rutele spre Londra cu flota noastră de noi Airbus A321LR, care ne va permite să accesăm noi piețe”, a declarat compania în anunțul oficial.

Cererea pieței

Robin Hayes, CEO-ul companiei, a declarat ziarului Boston Globe că „piața este supraevaluată” și că rutele spre Europa răspund unei cereri din partea publicului. „Zborurile noastre spre Londra vor avea un efect pozitiv asupra reducerii tarifelor pentru toți”, a spus el, deși nu a avansat tarifele pe care le va gestiona JetBlue. Nu s-a specificat dacă zborurile vor fi operate în Heathrow, Gatwick sau alt aeroport din capitala engleză.

Amsterdam este o altă destinație pe care JetBlue o identifică în Europa ca fiind interesantă, dar Hayes a declarat pentru Bostol Globe că „este dificil să ai acces” la sloturi în orașul olandez.

Madrid, Lisabona, Dublin și Paris sunt destinații pe care JetBlue ar putea să le servească în viitor, potrivit mass-mediei.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.