Shadow

Japonia nu va mai solicita PCR călătorilor vaccinați

Guvernul Japoniei va înceta să solicite persoanelor vaccinate împortriva COVID-19 care călătoresc în țară să prezinte un certificat de test PCR SARS-CoV-2 negativ, ca parte a unei actualizări a măsurilor de frontieră care vor intra în vigoare în următoarele săptămâni. 

 

Arhipelagul japonez, care menține în continuare restricții puternice asupra turismului străin, cere în prezent ca toți cei care în prezent ca toți cei care ajung pe teritoriu să prezinte la sosire un test negativ pentru virus, efectuat cu 72 de ore înainte de îmbărcare în țara lor de plecare, dar va înceta să-l mai ceară în câteva săptămâni, potrivit ziarului Nikkei.

 

„Studiam situația măsurilor de frontieră pentru a intra în curând într-o nouă fază”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului japonez, Hirokazu Matsuno, la o conferință de presă, care, întrebat despre aceste scurgeri, a recunoscut că revizuiesc cerințele de testare și numărul zilnic a sosirilor în țară.  

 

Japonia deține cele mai stricte restricții la frontieră dintre țările G7, cu o cotă limitată de sosiri zilnice de 20.000 de persoane, o cerință pentru un certificat PCR negativ în covid (testele antigene sunt valabile) și mențin majoritatea acordurilor bilaterale de exonerare de viză suspendate.

Emblematica trecere de pietoni Shibuya din Tokyo. Fotografie: Adobe Stock.

 

Căutarea equilibrului

Măsurile îngreunează călătoriile de afaceri și turistice, în special cele ale vizitatorilor străini nerezidenți în țară, care în prezent pot intra doar în scop turistic, în principiu, prin cererea de viză prin intermediul uneia dintre agențiile de turism autorizate de Guvern și cu un ghid, și în grupuri foarte mici

 

Matsuno, care a detaliat reviziuirea planificat, a spus că Japonia va lua o decizie în timp ce urmărește evoluția infecțiilor în alte țări și că va căuta „un echilibru între infecții și activitîți socio-economice”. 

 

Presa japoneză a făcut ecou pe scara largă actualizării restricțiilor la frontieră și a anticipat că anunțul ar putea avea loc în această săptămână, în vederea introducerii noilor măsurii în următoarele săptămâni. 

 

După o pauză de doi ani din cauza pandemiei, Japonia și-a redeschis porțile turismului pe iunie, dar cu condiții stricte. De exemplu, turiștii care călătoresc în Japonia, pe lângă PCR, sunt obligați să poarte o marcă în orice moment, precum și să își dezinfecteze mâinile și să își încheie asigurare medicală înainte de călătorie. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.