Shadow

Japonia va cere măști și asigurări de sănătate călătorilor străini

Persoanele care decid să călătorească în Japonia începând cu data de 10 iunie, data redeschiderii acesteia, trebuie să poarte mască în permanență, precum și să își dezinfecteze mâinile și să își încheie o asigurare medicală înainte de călătorie, a dezvăluit marți guvernul, care a mai indicat protocolul care trebuie urmat în cazul în care călătorii sunt testați pozitiv. 

 

Ministerul Teritoriului, Infrastructurii, Transporturilor și Turismului a prezentat ieri liniile directoare pe care turiștii străini trebuie să le urmeze înainte de deschiderea țării, după ce și-a ținut practic granițele închise călătorilor străini încă de la începutul pandemiei de COVID. 

 

Ca parte a itinerariului, agențiile de turism trebuie să aleagă locuri care respectă toate măsurile de prevenire necesare, iar hotelurile vor trebui, de asemenea, să arate îndrumările pe care oaspeții trebuie să le urmeze în diferite limbi, conform acestor linii directoare. 

 

În cazul în care o persoană dintr-un grup este testată pozitiv, aceasta va fi scoasă din grup împreună cu contactele apropiate și va primi asistența medicală până la întoarcerea în țara lor, lucru care s-ar putea întâmpla și pentru cei care decid să încalce regulile, pentru care călătoria va fi anulată. 

Japonia se redeschide turismului internațional începând cu vineri 10 iunie.

 

Începând cu 10 iunie, Japonia va permite sosirea unor turiști într-un cadru foarte controlat care se va limita în principiu la grupurile organizate din cele 98 de țări din „categoria sa albastră”, adică cele considerate a fi cu risc mai mic pentru sănătate. 

 

Călătorii pot ajunge în țară doar prin intermediul agențiilor înregistrate pe teritoriu pe care le procesează vizele și acționează ca garanți în timpul călătoriei. 

 

Arhipelagul a interzis intrarea nerezidenților în martie 2020 și în noiembrie anul trecut, după detectarea variantei omicron, a extins-o la noi rezidenți la nivel global. Din martie 2022, țara a redus treptat restricțiile pe măsură ce vaccinarea a progresat și alte țări au reluat călătoriile internaționale. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.