Shadow

Italia va acorda 500 de euro familiilor pentru a cheltui pe cazare în țară

Guvernul Italiei a aprobat un nou pachet de stimulare în valoare de 55 de miliarde de euro, cel mai mare din istoria sa, care include subvenții nerambursabile pentru IMM-uri, beneficii pentru freelanceri și stimulente pentru turism pentru a atenua impactul crizei de coronavirus. Aceste subvenții includ vouchere de 500 de euro pentru familiile cu venituri mai mici de 40.000 de euro pe an pentru a cheltui până la sfârșitul anului în hoteluri și pensiuni din țară. 

Este un pachet care vizează „relansarea și susținerea redresării economice și sociale a țării” într-o situație de dificultate extremă derivată din criza Covid-19, potrivit premierului italian Giuseppe Conte.

Italia, a treia cea mai mare economie din zona euro, va înregistra o contracție de 8% în economia sa în acest an, potrivit estimărilor, ca urmare a efectelor pandemiei coronavirusului și a măsurilor de izolare aplicate pentru a o reduce. 

Pentru a contribui la ameliorarea acestei situații, Guvernul italian a aprobat un decret cu ajutoare de până la 50 de miliarde, care se adaugă la pachetul de 25 de miliarde lansat în martie și vizează mai ales sprijinirea companiilor, familiilor, freelancerilor și sectorul turismului.

În domeniul turismului, planul prevede:

  • 2 miliarde în ajutoare acordate companiilor pentru a-și adapta structurile la situațiile urgență.
  • Vouchere de 500 de euro pentru familiile cu venituri sub 40.000 de euro pe an pentru a cheltui până la sfârșitul anului în hoteluri și pensiuni din Italia. Ajutorul va fi redus la 300 de euro pentru cuplurile fără copii și 150 de euro pentru cei care călătoresc singuri. Inițial, companiile trebuie să înainteze această reducere clienților, dar apoi vor fi rambursate.
  • Restaurantele și barurile pot ocupa terenuri publice pentru a-si desfășura activitatea fără a fi nevoiți să plătească impozitul cerut în mod obișnuit.
  • Hotelurile și spa-urile nu vor trebui să plătească în iunie taxa unică municipală (IMU), a proprietăților care sunt deținute sau au un drept real.
Pachetul de 55 de miliarde de euro va încerca să amelioreze țesutul economic, dar va crește deficitul italian cu 10,4% în 2020, conform prognosticul Executivului (Fotografie: Taiana Gonzalez)

Măsurile Executivului sunt mai ample: 

– 10 miliarde pentru extinderea șomajului temporar. Acestea vor finanța o extindere a așa-numitului sistem „caseta de integrare”, un mecanism care, în Italia, implică acordarea de subvenții publice temporare, în timp ce o companie aflată în criză își reactivează situația cu un plan industrial.

– 4,5 miliarde de prestații pentru freelanceri, care pot primi imediat o prestație de până la 600 de euro.

– 6 miliarde pentru subvenții pentru fonduri pierdute pentru IMM-uri. Cu o cifră de afaceri de până la cinci milioane de euro și care au suferit o scădere a cifrei de afaceri de 33% în aprilie față de aceeași lună a anului 2019.

 4 miliarde de reduceri de impozite pentru toate companiile cu o cifră de afaceri de până la 250 de milioane de euro.

IMM-urile vor beneficia de o reducere a plății facturilor lor timp de trei luni și de eliminarea, în iunie, a taxei regionale pe activități productive (IRAP), direct legată de volumul de afaceri.

– Ajutoare pentru plata chiriilor. Întreprinderile mici vor putea recupera până la 60% din plata chiriilor pentru localurile lor în ultimele trei luni.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.