Shadow

Italia: 5 milioane de anulări pentru sărbătorile de Crăciun și Anul Nou

Asociația patronală italiană Confcommercio a avertizat că datele pentru turism din țară sunt „dezastruoase” și că doar pentru sărbătorile de Crăciun, Anul Nou și Bobotează (6 ianuarie), 5 milioane din cele 25 de milioane de călătorii programate au fost deja anulate tocmai abia acum câteva luni, iar 5,3 milioane de italieni și-au redus zilele de vacanță sau și-au ales destinații mai apropiate. Antreprenorii au cerut ajutoare pentru atenuarea măsurilor impuse de guvern, printre care se numără solicitarea de teste pentru călători, după am informat în știrea Europa recuperează cele mai dure restricții înainte de Crăciun pentru omicron, sau trebuie să poarte certificatul COVID

 

„Criza Covid afectează din ce în ce mai mult întreg lanțul de aprovizionare în turism, cu mii de afaceri care de fapt riscă să se închidă, în special hoteluri, touroperatorii și agenții de turism. Resursele dislocate până acum de Guvern nu sunt suficiente, este nevoie de mai mult sprijin și este urgent, extinderea fondului de concedieri și moratorii fiscale adecvate”, a remarcat președintele patronatului, Carlo Sangalli

 

Potrivit unui sondaj realizat în colaborare cu SWG și conform datelor de la Istat și Bankitalia, în Italia anul 2021 se va încheia cu pierderea a cel puțin 60 de milioane de sosiri și 120 de milioane de înnoptări față de 2019 și cu 13 milioane de călătorii mai puține în străinătate pentru o parte a italienilor. 

 

Pentru vacanțe care au loc între Crăciun și 6 ianuarie, din cele 25 de milioane de călătorii planificate, 5 milioane au fost anulate și 7 milioane sunt în așteptare. 

Italia va avea 60 de milioane de sosiri și 120 de milioane de înnoptări mai puțin decât în 2019.

 

Datele sondajului arată că până la Crăciun, șase din zece au petrecut maximum două zile departe de casă (fără a părăsi regiunea lor) și doar 5% au călătorit în afara Italiei. Datele coincid în ceea ce privește durata sărbătorilor și în noaptea de Revelion și evidențiază că „prognoza călătoriilor în străinătate este încă scăzută”, întrucât doar 8% dintre cei chestionați vor face acest lucru pentru acele date, față de 20% în anii anteriori pandemiei. 

 

„În această situație, eventuală redresare a turismului se mută în vara anului 2022, adică va fi nevoie să mai așteptăm încă câteva luni și aproape 30 de la începutul crizei, a remarcat Confcommercio. 

 

În fața acestei realități, spun oamenii de afaceri, „este clar că Guvernul trebuie să susțină aceste componente ale lanțului de aprovizionare turistică prin adoptarea de măsuri privind plasele de protecție socială, fără nicio creștere a costurilor pentru companii și cu privire la accesul la credit”, dar și ei necesită ajutor fiscal și un fond nerambursabil pe baza pierderilor suferite”. 

 

Printre altele, Confcommercio solicită „urgent și în forță” extinderea fondului de concedieri acordat întreprinderilor care sunt șomeri din cauza urgenței sanitare. Termenul de valabilitate este 31 decembrie și cer ca acesta să fie prelungit cel puțin până în iunie. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.