Shadow

Companiile aeriene vor pierde 37 USD pentru fiecare pasager transportat în 2020

Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA) a publicat o prognoză pentru industria transportului aerian globală care prevede că companiile aeriene vor pierde 84,3 miliarde de euro în 2020, cu o marjă de profit net de -20,1%. Companiile vor renunța 230 de milioane USD pe zi

Veniturile transportului aerian la nivel global scad cu 50% în 2020 la 419 miliarde de dolari în 2019, comparativ cu 838 miliarde de dolari în 2018.

Se preconizează că pierderile vor fi de 15,8 miliarde de dolari în 2021, față de venituri prognozate de 598 miliarde de dolari.

Companiile aeriene vor pierde 230 de milioane de dolari pe zi până sfârșitul anului 2020.
Companiile aeriene vor pierde 230 de milioane de dolari pe zi până sfârșitul anului 2020.

„În termeni financiari, 2020 va fi cel mai rău an din istoria aviației. În medie, în fiecare zi din acest an industria va acumula 230 de milioane USD în pierderi”. 

Pe baza unei estimări de 2,2 miliarde de pasageri pentru anul în curs, companiile aeriene vor pierde 37,54 de dolari pe călător.

„Din acest motiv, scutirea financiară din partea guvernelor este crucială și va continua să fie așa, și astfel va compensa criza de lichidități din sector”, a declarat Alexandre de Juniac, director general și CEO al IATA.

„Cu excepția cazului în care există o revenire, chiar mai dăunătoare de către COVID-19, lăsăm în urmă ce este mai grav din această criză. Cheia recuperării este implementarea universală a măsurilor de reactivare convenite prin Organizația Aviației Civile Internaționale (OACI) care garantează siguranța pasagerilor și echipajelor. Faptul de a face oamenii să călătorească din nou în siguranță va fi un impuls puternic”, a spus De Juniac.

Toate regiunile înregistrează pierderi în 2020. Criza a dobândit o dimensiune similară în toate părțile lumii, cu reduceri ale capacității cuprinse între 10 și 15 puncte procentuale, sau chiar mai mult, rămânând în urma scăderii cererii, care scade cu peste 50%.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.