Shadow

Industria transportului aerian cere ca angajații săi să fie considerați ca esențiali pentru vaccinare

Industria transportului aerian a cerut public guvernelor să considere lucrătorii din aviație și aeroporturi ca și „Esențiali pentru Vaccin”. Ce presupune acest lucru? Că piloții, însoțitorii de zbor și alți angajatț din sector vor avea prioritate specială în campaniile de vaccinare împotriva COVID-19. 

 

Companiile aeriene și sectorul aeroporturilor reprezentante de Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA) și Airports Council International (ACI) au solicitat ca piloții, însoțitorii de zbor și alți angajați ai sectorului să fie considerați lucrători esențiali și să aibă prioritate specială în campaniile de vaccinare împotriva COVID-19. 

 

Nu le cerem ca aceștia să fie în fruntea listei, dar avem nevoie ca guvernele să asigure ca lucrătorii din sectorul transporturilor sunt considerați esențiali atunci când elaborează planuri de vaccinare, a declarat directorul general al IATA, Alexandre de Juniac

Lucrătorii din aeroporturi ar trebui considerați ca prioritari, printre alți angajați din sectorul transportului aerian.

 

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă vaccinarea prioritară a grupurilor de risc, cum ar fi vârstnicii, lucrătorii din domeniul sănătății și pacienții cu anumite boli, înainte de imunizarea restului societății, deoarece inițial va exista o cerere mai mare decât oferta de vaccinuri. 

 

În urma acestora, alte organizații au recomandat prioritizarea lucrătorilor esențiali, precum forțele de securitate sau angajații din sectorul transporturilor.

 

Echivalentul a 8.000 de avioane de transport de marfă Boeing 747 va fi necesar pentru distribuția globală a vaccinurilor. 

 

„Este esențial să avem o forță de muncă calificată pentru a garanta funcționarea lanțului logistic„, a declarat Peter Cerdá, vicepreședintele regional al IATA pentru America. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.