Shadow

IHG, victima unui atac informatic

Compania InterContinental Hotels Group PLC (IHG) a anunțat că a suferit un atac informatic care i-a blocat canalele de rezervare.

Într-un comunicat, compania informează că părți din sistemele tehnologice ale companiei au suferit „activitate neautorizată”. Ca urmare, canalele de rezervare IHG și alte aplicații au fost blocate în mod semnificativ.

Grupul hotelier britanic și-a lansat planurile de răspuns la acest tip de amenințare și a sesizat autoritățile de reglementare cu privire la atacul asupra sistemului său informatic.

Mai multe informații despre atacuri informatice:

Amenda de milioane pentru British pentru încălcarea legii privind protecția datelor

Marriott se confruntă cu o amendă de 110 milioane de euro pentru atacul informatic

Între timp, grupul lucrează îndeaproape cu furnizorii săi de tehnologie „pentru a restabili complet toate sistemele cât mai curând posibil și pentru a evalua natura, amploarea și impactul” acestui incident și a angajat specialiști externi pentru investigarea sa.

Cu toate acestea, compania subliniază că, în ciuda acestui hack hotelurile grupului pot încă opera și accepta rezervări direct.

IHG gestionează peste 6.000 de hoteluri.

Victime ale hackerilor

Nu este prima dată când unul dintre giganții hotelieri suferă un atac al hackerilor. În 2018, Marriott International, cel mai mare grup hotelier din lume, a recunoscut că hackerii au furat informații despre clienții hotelurilor Starwood.

Pe lângă companiile hoteliere, companiile aeriene sunt și ele una dintre victimele obișnuite ale hackerilor. Ultimul care a anunțat intrarea de intruși în sistemul său informatic a fost compania aeriană portugheză TAP.

Cu sediul central în orașul Deham (Anglia), IHG are un portofoliu de peste 6.000 de unități cu aproape 883.000 de camere răspândite în peste 100 de țări.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.