Shadow

Controlorii francezi convoacă noi greve în perioada 28-30 septembrie

Controlorii de trafic aerian francezi au convocat vineri trei noi zile de grevă, din 28 până în 30 septembrie, după cea desfășurată vinerea trecută și care a dus la anularea a o mie de zboruri. 

 

Un purtător de cuvânt a Direcției Aviației Civile din Franța (DGAC) a confirmat pentru Efe datele noilor apeluri la grevă, fără a oferi deocamdată vreo prognoză despre impactul pe care l-ar putea avea asupra traficului aerian în eventualitatea în care acestea se concretizează. 

 

În ziua de vinerea trecută, greva a forțat anularea a jumătate dintre cele programate și a provocat „întârzieri semnificative” care în aeroporturile din Paris au fost, în medie, de aproximativ patruzeci de minute. 

 

Purtătorul de cuvânt a explicat ca serviciile minime sunt respectate și că anulările corespundeau celor care fuseseră prevăzute, jumătate. 

 

Două aeroporturi au fost complet închise de la începutul grevei la ora 6:00 dimineața: cele din Montpellier și Rennes. 

 Controlorii de trafic aerian din Franţa intră în grevă | DCNews

Ocolirea rutelor

În ceea ce privește survolările spațiului aerian francez de către avioane care nici nu au decolat și nici nu au aterizat pe aeroporturile franceze, DGAC a asigurat că greva controlorilor a avut „puțină incidență”. 

 

Motivul este ca serviciile minime stabilite pentru controlorii de trafic aerian au asigurat gestionarea deplasării acestor aeronave care treceau prin cerurile Franței. 

 

Anulări la Air France

Un purtător de cuvânt al Air France a informat Efe că compania a fost nevoită să anuleze aproximativ 400 de zboruri vineri, jumătate dintre cele programate inițial. 

 

Doar jumătate din cele 400 corespundeau liniilor intercontinentale de lung curier, deoarece Air France acordase prioritate anulăriii rutelor interne sau de mediu curier (cu alte orașe europene sau Maghreb). 

 

Air France a fost nevoită să-și anuleze în mod neașteptat zborurile către și/sau dinspre Montpellier și Rennes din cauza închiderii ambelor aeroporturi. 

Imagine a unui turn de control. Fotografie: Adobe Stock.

 

Greve noi

Greva de vinerea trecută, ca și apelul din 28-30 septembrie, este organizat de Sindicatul Național al controlorilor de Trafic Aerian (SNCTA), care se plânge că nu a primit „niciun element sau garanție anume” de la DGAC și de la autoritățile publice după câteva luni de discuții privind creșterile salariale pentru compensarea inflației și angajarea a mai mult personal pentru a face față a ceea ce ei numesc „zidul viitoarelor pensionări. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.