Shadow

IATA: industria transportului aerian va fi mai mică și fără achiziții sau fuziuni

Willie Walsh, directorul general si CEO al Asociației Internaționale a Transportului Aerian (IATA), prezice că industria transportului aerian va ieși din criza actuală cauzată de pandemia de COVID-19 mai mică și mai precaută și se îndoiește că, companiile aeriene vor încerca să se extindă prin achiziții sau fuziuni. 

Sectorul aviației a fost practic paralizat de restricțiile de mobilitate stabilite pentru a opri răspândirea coronavirusului care păstrează încă multe avioane la sol în întreaga lume sau zboară aproape goale, în timp ce cererea avansează într-un ritm foarte lent și cu dificultăți de recuperare.

„Va fi un sector mai mic. Nu vom recupera toată capacitatea”, a declarat directorul general al IATA, Willie Walsh, într-un interviu lunea trecută, colectată de agenția de știri britanică Reuters. Walsh a făcut aluzie la numărul mare de avioane retrase și angajații concediați sau disponibilizați temporar.

„Va fi o industrie mai prudentă. Nu mă aștept să văd activitatea de fuziune, în principal pentru că va prevala prudența cu banii existenți”. 

Walsh, fost CEO al International Airlines Group (IAG), o companie holding pentru British Airways și Iberia, a declarat că cheltuirea „resurselor valoroase de numerar ar fi prea riscantă „, deși consideră că va exista o consolidare prin reducerea operațiunilor companiilor aeriene și falimentul. „Le va lua timp companiilor aeriene pentru a-și repara bilanțurile”, a spus el.

IATA a fost de acord cu Eurocontrol că cererea globală de călătorii va reveni la nivelurile anterioare pandemiei din 2019 în 2024.

„În timp ce companiile aeriene care supraviețuiesc vor umple golurile lăsate de cei care nu reușesc, vor trebui să fie atenți la cât de repede se reconstruiesc”, a spus Walsh, cerând prudență.

Cu toate acestea, Walsh nu crede că criza a subminat modele de afaceri ale companiilor aeriene precum cele ale companiilor regionale sau low cost.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.