Shadow

Hotelurile economice și de lux vor câștiga pondere în investiții în 2024

2024 va fi un „an provocator” pe piața europeană a investițiilor imobiliare, potrivit Colliers, iar așteptările de preț între cumpărători și vânzători vor scădea. La nivel european va crește interesul investitorilor pentru două segmente opuse: lux și economic.  

„În condițiile în care se așteaptă dobânzi mai mari pentru o perioadă mai lungă de timp, pentru a combate inflația, așteptările privind investițiile imobiliare se temperează. În cazul în care apare o mai mare certitudine, împreună cu o atenuare a evaluărilor de bază, acest lucru va determina un volum suplimentar de tranzacții anul viitor. Investitorii cei mai bine poziționați vor fi cei pregătiți să profite de aceste oportunități„, a declarat Luke Dawson, șeful Head of Global and EMEA Capital Markets.

Raportul Global Investor Outlook, publicat de Colliers, subliniază că investitorii imobiliari caută „portofolii din ce în ce mai diversificate” și că criteriile ESG „sunt din ce in ce mai relevante” atunci când se iau decizii de investiții. Atât de mult încât 25% dintre investitorii chestionați au implementat strategii de vânzare și achiziție bazate pe ESG, față de 10% în urmă cu doi ani.

Mai multe informații în

Există o corelație între criteriile ESG și performanța afacerii

– Sebastien Bazin: „Creșterea nu este în contradicție cu sustenabilitatea

Criteriile ESG câștigă greutate în rândul proprietarilor, investitorilor și clienților

Hotelurile economice și de lux vor câștiga pondere în investiții în 2024
Dacă dobânzile scad și așteptările cu privire la prețuri se echilibrează, va avea loc o reactivare a investițiilor imobilire în 2024.

În cursul anului 2024, diferențe de așteptări de preț între cumpărători și vânzători „ar trebui să se reducă în mod clar și să ducă la o revigorare a investițiilor imobiliare”, spun ei. Există șase orașe europene care par a fi orașele preferate pentru investițiile imobiliare în 2024: Londra, Paris, Berlin, Munchen, Madrid și Amsterdam.

Firma de consultanță explică faptul că vor continua să apară „zone de oportunitate” în sectorul imobiliar, inclusiv în sectorul hotelier, pe măsură ce dificultățile forțează companiile să elibereze capital prin tranzacții de tip „Sale & Lease Back”, iar fondurile imobiliare se confruntă cu presiunile ciclurilor lor de investiții.

Dawson remarcă faptul că „calea spre redresarea sectorului imobiliar va fi inegală, cu multiple divergențe la nivel global pe toate piețele”. Sectoarele industrial și logistic (I&L), multifamily și de birouri vor rămâne în mare parte alegerile de top pentru anul viitor.

În același timp, el explică modelele similare sunt observate în sectorul hotelier și în cel al comerțului cu  amănuntul:  segmentele „accesibile” câștigă greutate pe fondul consumatorilor afectați de inflație care încearcă să controleze costurile”, iar la cealaltă extremă, „segmentul Luxury este în creștere în întreaga lume, alimentat de creșterea cererii în sectorul rezidențial, hotelier, de retail etc.”. Piața medie, care nu se distinge, are dificultăți în a atrage investitori, cu excepția cazului în care nu beneficiază de reduceri importante”.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.