Shadow

Există o corelație între criteriile ESG și performanța afacerii

Companiile care se angajează să respecte criteriile ESG (mediu, social și governanță) obțin randamente financiare  mai mari și o creștere mai mare, conform concluziilor unui studiu realizat de firma de consultanță Bain & Company și EcoVadis, o platformă de rating pentru evaluarea responsabilității sociale a întreprinderilor și a achizițiilor durabile. 

Pe lângă beneficiile aduse planetei și societății, activitățile ESG sunt asociate cu o creștere mai mare a veniturilor și cu marje EBITDA mai mari, conform concluziilor studiului „Eforturile ESG creează valoare?”, care a analizat impactul activităților ESG în 100.000 de companii, dintre care 80% sunt private. Studiul stabilește patru corelații între aceste criterii și rezultate comerciale.

– Organizațiile cu mai multe femei în echipa executivă au performanțe financiare mai bune. Cele care depășesc cu 25% performanța industriei lor în ceea ce privește punerea în aplicare a diversității de gen au o creștere anuală a veniturilor cu 2% mai mare decât firmele din cuartila inferioară. Iar marjele lor de profit EBITDA sunt cu 3% mai mari decât ale celor din același grup.

– Utilizarea energiei din surse regenerabile este asociată cu marje EBITDA mai mari în industriile cu emisii mari de carbon. În sectoarele resurselor naturale, transporturilor și bunurilor industriale, companiile care utilizează mai multe surse alternative au marje EBITDA mai mari.

– Firmele care promovează practicile etice, de mediu și de muncă în lanțurile lor de aprovizionare sunt mai profitabile. Acestea au marje de profit de trei până la patru puncte procentuale față de cele care nu se concentrează asupra acreditărilor ESG ale furnizorilor lor.

Diversitatea de gen contribuie la creșterea companiei, potrivit studiului.

– Prezintă un nivel mai ridicat de satisfacție a angajaților, ceea ce permite acestor companii să se dezvolte mai rapid și să fie mai profitabile.

În perioade de trei ani, aceștia obțin o creștere a veniturilor cu până la 5% mai mare decât concurenții lor.

Dincolo de aspecte legate de un salariu corect și de un mediu de lucru sigur, beneficiile pot include formarea profesională, asistența medicală fizică și psihică, îngrijire a copiilor și oportunităților educaționale… O întreagă serie de beneficii care sporesc satisfacția angajaților și, în consencință, productivitatea și retenția talentelor.

„Aceste noi date arată că rezultatele ESG pozitive sunt un semn distinctiv al companiilor de succes”, spune Axel Seeman, partener de consultanță la Bain & Company.

Mai multe informații în articolul: Criteriile ESG câștigă greutate în randul proprietarilor, investitorilor și clienților.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.