Shadow

Guvernul britanic deschide coridoare sigure

Regatul Unit a introdus de azi un nou sistem de alertă care înlocuiește carantină obligatorie care s-a aplicat până acum călătorilor care sosesc în țară, pentru a facilita afacerile și turismul, după cum a confirmat un purtător de cuvânt al Guvernului. 

 

Măsura va fi aplicată de la început în Tara Galilor și Anglia, cea mai populată regiune a țării cu 56 din 66 de milioane de locuitori. 

 

Executivul premierului Boris Johnson se confruntă cu provocarea de a combina măsuri de reactivare a economiei cu nevoia de a menține standardele de securitate pentru a preveni răspândirea coronavirusului. 

 

Lista țărilor de proveniență fără carantină include Grecia, Italia, Spania, Franța, Țările de Jos, Finlanda, Belgia, Turcia, Germania și Norvegia, dar nu Portugalia, România și Suedia, unde s-au înregistrat creșteri semnificative în contagieri. 

 

Regatul Unit rămâne prima țară din Europa și a treia din lume cel mai afectat de pandemie, cu peste 44.000 de decese confirmate de teste, deși se crede că numărul real decese atribuite virusului ar putea depăși 54.000. 

 

La sfârșitul lunii iunie, poliția londoneza a trebuit să pună punct petrecerilor în diferite canale londoneze, în timp ce orașul Liverpool (nord-vestul englez) agenții s-au confruntat cu mii de fani care s-au adunat pentru a sărbători victoria echipei lor în liga națională. 

 

În ceea ce privește relaxarea carantinei impuse la 8 iunie, care a fost extrem de criticată și a motivat o cerere a companiilor aeriene, Guvernul va introduce acum un sistem de alertă în care va atribui culorile roșu, galben sau verde diferitelor țări în conformitate cu răspânderea COVID-19 în frontierele lor, a spus purtătorul de cuvânt. 

 

În același timp, Ministrul Afacerilor Externe va ridica restricțiile de călătorie impuse pe 17 martie, în mijlocul unei pandemii, pentru statele cu rating galben sau verde și va examina cele pentru toate destinațiile. 

 

Persoanele care sosesc din teritorii cu culoarea roșie vor trebui să se conformeze carantinei, ceea ce presupune a fi închis acasă timp de 14 zile sau o amendă de peste o mie de euro. 

 

Jonathan Smith, purtătorul de cuvânt al asociației agențiilor de turism ABTA a salutat nouă abordare „bazată pe evaluarea riscurilor”.

 

Călătorii care intră în Regatul Unit trebuie să ofere în continuare o adresă și date de contact și să poarte o mască sau o formă de protecție a feței pe toate mijloacele de transport, inclusiv avioanele și feriboturile. 

 

Sursa guvernului a explicat că intenția este de a „deschide câteva rute sigure” pentru a le oferi oamenilor posibilitatea de a „pleca în vacanță în străinătate și de a stimula economia britanică prin turism și afaceri”. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.