Shadow

TUI a revenit pe majoritatea piețelor sale

Operatorul de turism german TUI Group a început sezonul estival în piețele sale. Primele zboruri de leisure au decolat în luna iunie din Germania, Belgia și Elveția, în timp ce primele vancanțe în această vară a coronavirusului în regiuni precum Insulele Baleare sau țări precum GreciaCipruPortugalia sau Croația au început în iulie. TUI studiază în prezent planul pilot realizat în Mallorca pentru sosirea de turiști germani, care avea ca scop aplicarea măsurilor de sănătate și siguranță și evaluarea aceptării acestora în rândul călătorilor. După cum a explicat operatorul turistic german într-un comunicat, datele arată că clienții acceptă măsurile de protecție și noile cerințe de securitate pentru zboruri și hoteluri.

Potrivit TUI, rezultatele acestui plan pilot și opiniile clienților vor fi făcute publice săptămâna aceasta.

În mod similar, gigantul german a salutat inițiativa Uniunii Europene de a redeschide frontierele externe cu țări terțe.

„Este corect și reflectă cererea multor turiști pentru a permite călătoriile în țări din afara UE, atunci când este posibil și pentru a avea aceeași situație, într-un mod sigur și responsabil, cum ar fi Turcia sau Marocul”, a spus el. 

TUI este pregătit să opereze pe toate piețele sale.

„TUI este gata să ofere vacanțe în aceste destinații populare pe termen scurt, odată ce restricțiile de călătorie au fost ridicate”, a asigurat.

Compania a anunțat că în săptămânile următoare piețele își vor crește volumul pe baza cererii și a creșterii numărului de destinații accesibile. În ceea ce privește aceste piețe, compania s-a revizuit situația:

 • Germania. Primul operator al țării a repornit operațiunile pe 15 iunie, cu două zboruri de la Düsseldorf și Frankfurt la Mallorca. De atunci, a programat încă 40 de zboruri până la sfârșitul lunii iunie, în timp ce pentru iulie intenționează să opereze 1.500 de zboruri, în principal spre Insulele Baleare, Grecia, Cipru și Portugalia. De asemenea, activitatea în Insulele Canare a început în luna iulie.
 • Austria. Primul zbor al TUI Austria a decolat din Viena pe 3 iulie spre Creta. Pentru această lună, sunt programate 60 de plecări săptămânale spre insulele grecești.
 • Elveția. TUI Elveția a repornit activitatea pe 18 iunie, cu primul zbor del Zurich la Faro, iar pe 29 iunie la Larnaca (Cipru). În plus, în săptămânile următoare, există deja plecări programate spre Insulele Baleare, Grecia și Insulele Canare.
 • Polonia. TUI Polonia a repornit operațiunile către Mallorca și Creta tot de la 1 iulie și va adăuga Bulgaria și insulele grecești în portofoliul său.

De asemenea, TUI Polonia și-a transferat tot serviciul pentru clienți către suport digital, oferind tuturor turiștilor săi asistență completă prin aplicație 24 de ore pe zi, șapte zile pe săptămână. 

 • Regatul Unit și Irlanda. Pe a doua piață cea mai mare a companiei, operațiunile vor reporni pe 11 iulie cu primele zboruri care vor pleca de la Londra și Birmingham către Palma. 44 de zboruri săptămânale către opt destinații vor fi operate între 11 și 24 iulie, în timp ce din 25 iulie vor fi zboruri către 19 destinații, crescând zboruri pe distanțe medii începând cu luna august.
 • Suedia. Țara și-a deschis granițele la data de 30 iunie pentru călătoriile de leisure. În săptămânile urăatoare, suedezii vor putea călătorii la Rodos cu zboruri TUI, în timp ce activitatea se reia în țările din spațiul Schengen, majoritatea turiștilor vor continua să aleagă Spania și Grecia.
 • Norvegia. Guvernul norvegian a indicat că intenționează să deschidă granițele pentru cetățenii din mai multe țări din spațiul Schengen pe 15 iulie, astfel încât TUI anticipează că primii turiști din această țară vor putea părăsi aeroportul din Oslo în aceeași săptămână pentru Creta.
 • Danemarca. În a doua săptămână a lunii iulie, primul zbor cu turiști danezi va decola din Copenhaga spre Creta, iar ulterior vor fi oferite zboruri din nou către Spania și Cipru, în funcție de cerere.
 • Finlanda. Țara își ridică interdicțiile pentru un număr mare de țări europene începând cu 13 iulie. Primul zbor de la Helsinki la Creta va sosi pe 29 iulie, care va fi urmat de rute săptămânale. Mai târziu va funcționa și în Rodos.
 • Belgia. Pe 20 iunie a fost operat primul zbor de la Bruxelles la Drubovnik. De la 1 iulie, TUI Belgia își crește treptat operațiunile, astfel încât pe data de 24, compania își va desfășura programul complet cu 219 zboruri săptămânale către 72 de destinații.
 • Țările de Jos. TUI Țările de Jos a început să opereze din nou la data de 1 iulie cu primul zbor de la Amsterdam la Mallorca, care va fi urmat de zboruri spre Gran Canaria, Tenerife, Ibiza și mai târziu unele insule grecești. Zborurile către Cipru și Bulgaria au fost deja planificate la mijlocul lunii iunie, iar programul de vară va fi crescut, cu peste 200 de zboruri către 200 de destinații.

De asemenea, pe 2 iulie, primul zbor de distanță lungă va avea loc după închiderea frontierelor, spre insula Curaçao, în Antilele Olandeze. Aceasta va fi urmată de călătorii suplimentare către Bonaire și Aruba o săptămână mai târziu.  

 • Franța. TUI Franța se va concentra pe brandurile sale Club Marmara și Club Lookéa și brandul său central Nouvelles Frontières. Aproximativ 40 de cluburi și-au deschis porțile pe 1 iulie în Franța, Grecia, Spania și Italia. În perioada iulie-august, peste 50% din oferta principalelor sale branduri se va redeschide.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.