Shadow

Grevă a transportului aerian în Italia

Organizațiile sindicale din sectorul transportului aerian din Italia au convocat piloții și echipajul de cabină ai companiile aeriene Ita Airways, Ryanair, filiala sa, Malta Air, EasyJet și compania Crewlink, specializată în angajarea de personal auxiliar de zbor, precum și ai organismelor de stat, pentru ca azi, miercuri 8 iunie, să susțină o grevă de opriri de patru ore în diverse orașe ale țării, în semn de protest față de condițiile lor de muncă

 

Sindicatele Filt Cgil și Uiltrasporti au organizat ziua de grevă de patru ore, între orele 10:00 și 14:00 (ora locală). Organizațiile au explicat că protestul se datorează „imposibilității de a deschide conversații despre problemele care afectează echipajele de luni de zile”. 

 

Aceștia solicită renegocierea lipsei ajustării salariului minim, prevăzută în acordul național; continuarea unui acord de reducere a salariilor (contracting event) care nu mai este în vigoare, deduceri arbitrare din salariu, neplata zilelor de boală, refuzul companiei de a acorda zile de concediu obligatoriu în timpul sezonului estival și lipsa apei și mâncării pentru echipaj. 

Aeroportul Milano Malpensa (fotografie: licență Creative Commons CCO).

 

„În lipsa unor semnale concrete de la Ryanair, cel de miercuri, 8 iunie, va fi doar prima grevă dintr-o serie care va afecta întreaga perioadă de vară”, adaugă aceștia. 

 

Tot azi, miercuri 8 iunie, deși doar la Milano, muncitorii Entității Naționale pentru Asistența de Zbor (ENAV), responsabilă de serviciile de navigație aeriană, vor face grevă timp de 12 ore (de la 8:00 la 20:00), după ce au fost convocați de la sindicatele minoritare Ugl-TA și Unica. 

 

Tot personalul ENAV de pe aeroportul din Bologna va face grevă între orele 13 și 17, în timp ce la Milano angajații ITA Airways, născuți din fosta Alitalia, și easyJet vor opri între orele 13 și 17. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.