Shadow

Germania vrea să mute 4 milioane de pasageri din avion în tren

Germania a decis că trenul va fi înlocuitorul avionului pe rutele interne, pentru a reduce emisiile de CO2. Într-o mișcare similară celei în desfășurate în Franța, operatorul feroviar Deutsche Bahn și industria transportului aerian, inclusiv Lufthansa, au convenit să mute în aproximativ 20% din pasagerii zborurilor interne în tren. Franța are, de asemenea, o propune similară în Senat, de a suprima toate zborurile interne care acoperă traseele care pot fi efectuate cu trenul în mai puțin de două ore și jumătate

Scopul pe care și l-au stabilit în Germania este de a muta peste 4,3 milioane de pasageri de la zboruri interne la trenuri. Pentru a realiza acest lucru, vor trebui să construiasca noi conexiuni directe de mare viteză și să îmbunătățească legăturile feroviare între aeroporturi și orașe, potrivit Travelmole.

Cu această strategie, Germania spera să reducă din emisiile de CO2 în atmosferă cu o șesime.

În prezent, potrivit datelor Newtral, Germania emite cu 75% mai mult de CO2 decât Franța, adică de 1,75 de ori mai mult decât emisiile Franței. Numărul este preluat de Global Carbon Project, care indică faptul că Franța a generat în 2018, cea mai recentă cifră disponibilă, 338 milioane de tone de CO2 și în același an Germania a înregistat 759 de milioane de tone. Germania emite 9,13 tone de CO2 pe locuitor și Franța 5,2.

În Franța, proiectul este în Senat

Franța, la rândul său, dorește să interzică zborurile interne care acoperă traseele care pot fi efectuate cu trenul în mai puțin de două ore și jumătate.

Dacă Senatul validează în cele din urmă legea aprobată de Adunarea Naționala,prin care zborul între Paris si Lyon sau Bordeaux ar fi interzis. Această măsură exclude zborurile de legătură și are drept scop combaterea emisiilor de CO2 în atmosferă.

Scopul este reducerea emisiilor de gaze poluante cu 40% până în 2030, iar interdicția acestor zboruri, minus conexiunea, ar face parte din ambițiosul program promovat de Emmanuel Macron. Este vorba de a favoriza transportul feroviar în locul avionului pentru a reduce emisiile de CO2 în atmosferă.

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.