Shadow

TUI se bazează pe vaccinare pentru a evita un alt dezastru în această vară

Succesul campaniilor de vaccinare pe multe dintre piețele cu care lucrează TUI Group va evita în această vară haosul care a fost experimentat anul trecut. Acest lucru a fost dezvăluit de Fritz Joussen, CEO al celei mai mari companii de turism din Europa, care într-un interviu acordat pentru BBC a avansat că grupul este pregătit să facă față cererii pentru mai multe teste și controale de vaccinare la frontiere și a reiterat necesitatea de a reduce costul testelor COVID. „Suntem optimiști cu privire la posibilitatea de a avea o vară decentă”, a confirmat el. 

Joussen a raportat că grupul a înregistrat 2,8 milioane de rezervări în luna martie pentru vară. „Sezonul important este, desigur, începând cu luna iunie. Rentabilitatea noastră este în trimestrul care începe în luna iulie”, a subliniat el.

Friedrich Joussen.

Cu toate acestea, CEO-ul TUI și-a pus speranța în campania de imunizare pentru a evita dezastrul care a avut loc anul trecut.

„Cu nivelurile de vaccinare, în special în Regatul Unit, dar și în SUA, și sperăm și în Europa, suntem încrezători că putem avea o vară decentă. Va fi de 80% capacitatea? Poate că nu, până acum am programat 70-75% începând din iunie. Dar această proporție va fi totuși pozitivă”, a afirmat el. 

(A se citi: TUI reduce capacitatea pentru această vară de la 80 la 75%)

Certificatul de vaccinare

În ceea ce privește certificatul de vaccinare, Joussen a considerat că este probabil să joace un rol important din punct de vedere al destinației, deși a insistat ca testele ar putea fi la fel de eficiente ca vaccinarea în prevenirea răspândirii ulterioare a virusului, dar numai dacă sunt accesibile.

„Controlul imunizării este ceva care se va întâmpla. Dar, de asemenea, cred că, atâta timp cât nu există o vaccinare completă a unei populații, un test negativ ar putea fi acceptat în mod similar ca un vaccin atunci când intră într-o anumită țară”, a spus el.

Cu toate acestea, pentru ca această strategie să aibă succes, el a subliniat că trebuie redus costul unor astfel de teste. „Cu cât sunt mai ieftine, cu atât funcționează mai bine și cu atât sunt mai puțin dăunătoare economiei în general”, a menționat el. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.