Shadow

Germania ar putea deține 25% din TUI, transformând ajutoarele în acțiuni

TUI AG a organizat marți o Adunare Extraordinară în format virtual, astfel încât acționarii săi să poată ractifica toate acordurile încheiate în ultimele zile în legătură cu recapitalizarea sa în care intervin atât actorii publici, cât și cei privați, potrivit TUI are aprobarea CE pentru o recapitalizare de 1,25 miliarde de euro. Diferitele intervenții ale Guvernului german în ajutoarele de miliarde de euro primite de grup în ultimele zile includ posibilitatea ca Statul să transforme datoria în acțiuni, până la maximum 25% din acțiunile TUI. 

Al treilea pachet de acțiuni semnat de TUI Group cu Statul german, bănci și acționari, în valoare de 1,8 miliarde de euro, care include două participări ale Statului German, prin fondul de stabilizare economică, care a acordat ajutor companiilor cu probleme de lichiditate din cauza pandemiei, deschide ușa pentru ca statul să devină acționar al grupului.

Comunicatul emis de companie după ședința virtuală, cu participarea a 44,58% din capitalul social, explică faptul că acționarii au aprobat cele trei puncte principale de pe ordinea de zi cu o largă majoritate. În primul rând, reducerea capitalului social de la 2,56 de euro pe acțiune la 1 euro a fost aprobată de 99,59% din acționari, iar majorarea ulterioară de capital cu aproximativ 509 milioane de euro a fost ractificată de 97,95%.

Apoi, dreptul de conversie a Fondului de Stabilizare Economică, (WSF, acronimul în limba germană), în acțiuni ale TUI AG conform Participării Silențioase (participare fără vot) a fost susținut de 98,04% din acționari. 

Înainte de aceste votări, toate detaliile celui de-al treilea pachet de finanțare fuseseră deja finalizate. În detaliu, WSF și TUI AG au semnat un acord pentru două participări silențioase pentru un total de 1,019 miliard de euro. Prima măsură, cuprinde o acțiune fără drept de vot convertibilă în acțiuni TUI de 420 de milioane de euro, iar a doua atinge 671 de milioane de euro.

Adunarea Extraordinară a avut loc în format virtual.

Cu toate acestea, a două participare silențioasă a fost extinsă cu suma garanțiilor guvernamentale restante și, de îndată ce sunt primite garanțiile menționate, această a doua participare va fi redusă în consecință, raportează TUI.

Întregul proces a primit aprobarea de la Bruxelles. Șeful competiției Comisiei Europene, Margrethe Vestager, a explicat luni într-o declarație că, la fel ca multe alte companii active în sectorul turismului, „TUI a fost afectată în mod deosebit de criza coronavirusului”. Comisarul a apreciat, de asemenea, participarea investitorilor privați la planul de susținere a acestei companii, „care limitează nevoia de ajutoare de stat”.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.