Shadow

TUI are aprobarea CE pentru o recapitalizare de 1,25 miliarde de euro

Planul Germaniei de a ajuta cu până la 1,25 miliarde de euro recapitalizarea TUI AG, compania mamă a TUI Group, are aprobarea Comisiei Europene (CE). Acest plan face parte dintr-un plan mai amplu, mai exact, al treilea plan de ajutor încheiat între TUI Group, Statul German, bănci și acționari, în valoare de 1,8 miliarde de euro, care include două acțiuni ale statului german, prin intermediul fondului de stabilizare economică, care a ajutat companiile cu probleme de lichiditate cauzate de pandemie. 

 

Responsabilul de Concurență al Comisiei Europene, Margrethe Vestager, a explicat într-o declarație ca, la fel ca multe companii active în sectorul turismului, „TUI a fost afectat în mod deosebit de criza coronavirusului”. Comisarul a apreciat, de asemenea, participarea investitorilor privați la planul de susținere a acestei companii, „care limitează necesitatea de ajutoare de stat”. 

 

Germania intenționează să contribuie cu până la 1,25 de miliarde de euro la recapitalizarea TUI, spijin care va fi supus condițiilor de limitare a distorsiunilor concurenței. 

 

Grupul a suferit pierderi mari din cauza focarului de coronavirus și din restricțiile de călătorie pe care Germania și alte țări au trebuit să le impună pentru a limita răspândirea virusului. 

Sprijinul privat al grupului a convins Bruxelles.

 

În ciuda măsurilor de sprijinire a lichidității deja acordate companiei de către Germania în martie și august 2020, scăderea semnificativă a cererii de călătorie și măsurile de limitare și răspândire a virusului au continuat să deterioreze situația financiară a grupului. În consecință, TUI este expus riscului de insolvență. 

 

Mare sprijin public și privat

Acest ajutor din partea statului german, susținut de Bruxelles, face parte dintr-un pachet mai larg și de recapitalizare, care prevede, de asemenea, o majorare de capital de până la 500 de milioane de euro de către investitorii privați, prelungirea până în iulie 2022 a unei linii de lichiditate de 500 de milioane de euro din programul de coronavirus al Băncii Federale de Dezvoltare și 200 de milioane dintr-o linie de credit care urmează să fie furnizată de Banca Germană de Credit pentru Reconstrucție și Dezvoltare (KfW) și de alte bănci comerciale. 

 

În total, TUI va ajunge la 5 miliarde de euro în ajutoare pentru a face față la COVID, dacă se adaugă acest ultim plan la cele două precedente, după cele 1,8 miliarde de euro primite în aprilie și cele 1,2 miliarde de euro în august. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.